Kensai 17.04.2021 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 Na KB czytałem, ze koszt za m2 domu keramzytu to ok. 2600-3200zl za m2, https://kb.pl/porady/ile-kosztuje-budowa-domu-z-keramzytu/ Zgodzicie się z tym? Warto? Jestem w stanie dopłacić aby dom spełniał standardy nf15, miał pompę ciepła i panele. Jeśli warto zainwestować w taki dom to jakiego wykonawcę polecacie? (Pod klucz lub stan dewelop.). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.04.2021 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 Na KB czytałem, ze koszt za m2 domu keramzytu to ok. 2600-3200zl za m2, Papier wszystko przyjmie. Tylko żeby legalnie zmieścić się w limicie EP z WT2021 przy WG to trzeba grzać biomasą (w praktyce pellet). A wentylacja mechaniczna - to ze 20K i przy takim stropie komplikacja z poprowadzeniem rur. Do tego drewniany strop jakoś można przecierpieć w cichej okolicy przy poddaszu nieużytkowym - ale przy użytkowym to IMO męczarnia. Artykuł naciągany na każdym kroku, żeby wyszło jak najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 17.04.2021 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 Do tego drewniany strop jakoś można przecierpieć w cichej okolicy przy poddaszu nieużytkowym - ale przy użytkowym to IMO męczarnia. Zgadza się. Nawet przy nieużytkowym przy solidnych wiatrach to będzie męczarnia. Każdy "sufit" na który bezpośrednio ma wpływ praca dachu to potencjalna męczarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 03.05.2021 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 Na wiązarach też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vingiglow 20.12.2023 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2023 (edytowane) Witam, planuję kupić wolną działkę lub nieruchomość z domem gotowym do rozbiórki i wybudować dom pasywny. Jednak nie wiem od czego zacząć. Prawdopodobnie na początek będę musiał oszczędzać przez kolejne 2 lata, ale chciałbym mieć cel, do którego będę dążył. Jakie informacje muszę uzyskać i z kim, jeśli w ogóle, powinienem się skontaktować w ciągu tych 2 lat? Mieszkam w Kanadzie. W razie potrzeby chętnie udzielę więcej informacji w komentarzu router login 192.168.l.l.link/ . Edytowane 25 Grudnia 2023 przez vingiglow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts