seba4ball 26.04.2021 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Dlatego najlepiej zainstalować jakiś darmowy system automatyki budynkowej na np. RPi i pobawić się w tworzenie automatyzacji. Z tym czujnikiem dzwonkowym, to na pewno błąd w oprogramowaniu. Widzę, że trochę mają problem z dopracowaniem softu. Przyciski czy jakieś współczynniki kompensacji, to rzeczy bardzo proste w C. Chyba, że programują te centrale w asemblerze A tego to już nie wiem narazie dalej walcze Z nowym modułem CF wydaje się być dużo lepiej jeśli chodzi o bilans, zdecydowanie lepsza temp nawiewu ale co 6h centrala staje, pracuje może na kilku procentach bo pobiera tylko 8W, a na sterowniku wyświetla 300m3, restart centrali i pracuje normalnie następne kilka godz. Z wyłączonym modułem CF pracuje cały czas normalnie. Także nie wiem czy to problemu softu czy jednak coś jest paierdzielone. Czekam na odpowiedź co dalej z tym mam zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 26.04.2021 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Czekam na odpowiedź co dalej z tym mam zrobić... Jak pisałem ... Dzwoń i goń producenta, by nowy i SPRAWDZONY reku przysłał a to coś im odeślij Jak będą mieć opory to zawitaj na ich kanał na YT i obsmaruj. W życiu bym się tak nie bawił, tylko to im odesłał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba4ball 27.04.2021 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) Jak pisałem ... W życiu bym się tak nie bawił, tylko to im odesłał. Na chwilę obecną wymienili mi moduł CF, i jedzie płyta główna i sterownik. Wiec Juz generalnie cała elektronika poza wentylatorami będzie wymieniona... W sumie to zgodziłem się ze sam to sobie wymienię ale ciekawi mnie czy gdybym nie chciał to przyjechałby serwisant Edit Panowie z Reqnet będą w okolicy po weekendzie majowym i wpadną zobaczyć co to się dzieje z centrala. Edytowane 28 Kwietnia 2021 przez seba4ball Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabarbar1 21.06.2021 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2021 Na chwilę obecną wymienili mi moduł CF, i jedzie płyta główna i sterownik. Wiec Juz generalnie cała elektronika poza wentylatorami będzie wymieniona... W sumie to zgodziłem się ze sam to sobie wymienię ale ciekawi mnie czy gdybym nie chciał to przyjechałby serwisant Edit Panowie z Reqnet będą w okolicy po weekendzie majowym i wpadną zobaczyć co to się dzieje z centrala. Jak się zakończyła ta historia? Właśnie się zastanawiam, czy przyoszczędzić i zakupić Izzi a te kilkazł dołożyć do fotovoltaiki, czy iść na całość i kupić Theslagreen (niestety spora różnica w cenie). Widzę, że właściciele Izzi należą do majsterkowiczów. Jakoś nie spotkałem się z podobnymi wpisami na tym forum odnośnie Thesli. Jedynie ta cena mnie trzyma jeszcze przy pomyśle zakupu Izzi. Możesz napisać jak się to zakończyło w Twoim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.06.2021 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2021 Widzę, że właściciele Izzi należą do majsterkowiczów. Jakoś nie spotkałem się z podobnymi wpisami na tym forum odnośnie Thesli. Jedynie ta cena mnie trzyma jeszcze przy pomyśle zakupu Izzi. Możesz napisać jak się to zakończyło w Twoim przypadku? https://forum.muratordom.pl/showthread.php?p=7993222#post7993222 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?369974-ERV-perpetum-mobile-Czyli-ciekawostka&p=8029963#post8029963 O problemach z CF w TG też trochę znajdziesz na FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cjapek 24.06.2021 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2021 Jak się zakończyła ta historia? Właśnie się zastanawiam, czy przyoszczędzić i zakupić Izzi a te kilkazł dołożyć do fotovoltaiki, czy iść na całość i kupić Theslagreen (niestety spora różnica w cenie). Widzę, że właściciele Izzi należą do majsterkowiczów. Jakoś nie spotkałem się z podobnymi wpisami na tym forum odnośnie Thesli. Jedynie ta cena mnie trzyma jeszcze przy pomyśle zakupu Izzi. Możesz napisać jak się to zakończyło w Twoim przypadku? Ja też szukam i prawda jest taka, że w tej kwocie nie znalazłem nic sensownego. Chyba, że bez odzysku wilgoci. Z kolei dorzucenie dodatkowych 6k to już zupełnie inna liga ... Fiat- Mercedes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktemk 25.10.2021 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Podpinam się pod temat żeby nie tworzyć nowego. Mam problem taki, że po włączeniu do prądu rekuperatora (Izzi 302) - nic nie działa - wyświetlacz na sterowniku również. Czy jest jakaś konkretna procedura pierwszego uruchomienia? w instrukcji nic nie znalazłem. prąd na wejściu do płyty głównej jest (sprawdzałem probówka). Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts