Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile podrożały materiały budowlane od końca 2020 do dziś? Budowa stanu surowego.

Recommended Posts

Solbet 24 10pln -> 17.6

Stal 4400 -> 8300

Drewno m3 deskowania 1000 -> 1400

powodzenia :)

Oj tam. Sezon budowlany jeszcze się nie zaczął. Wojna prawdopodobnie będzie długotrwała.

Sąsiad stoi z budową, bo murarze (Ukraińcy) pojechali do domu.

Jazda cenowa się dopiero zacznie :(

Edytowane przez Lukasz11

• Odpowiedzi 406
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kupowałem Knauf Etixx w grudniu 2020r płaciłem 193 zł/m3 teraz najtaniej 405zł/m3.

Wojna nie będzie długa już jutro prawdopodobnie Rosja będzie bankrutem ponieważ ma zapłacić 117 mln. dolarów odsetek od obligacji. Straszą że wypłacą to w Rublach jednak wtedy ich gospodarka spadnie całkowicie z rowerka.

Cieszę się że udało mi się ukończyć większość przed takimi podwyżkami co prawda łazienka nie skończona ale 90% wyposażenia łazienki stoi w garażu i czeka na montaż. Nie udało się nam tylko wybrać płytek do łazienki reszta łącznie z wc, prysznicem, kranami i lampami.

Cegłę MAX kupowałem w 2019r przed majówką kosztowała 4,80zł/szt. Zaraz po majówce zapłaciłem 5,20 i mówiłem że to była duża podwyżka... ale z perspektywy czasu to było NIC!!! Nie znam dzisiejszych cen jednak w ubiegłym roku widziałem po 8,40szł/szt.

Najlepiej jak by tak głowy ostudzidć zimną studzienną wodą i powiedzieć sobie tak a dupczę tę całą budowę i mam to w dupie , budować za 4 razy tyle ile to potem warte to bez sensu płacić polityką frycowe za co ? , cytat z książki szefa światowego forum ekonomicznego , w 2030 roku niczego nie będę miał posiadał ale będę szczęśliwy , macie jeszcze złudzenia ? covid-wojna potem większa wojna , dla swojego zdrowia olejcie te budowy i to też radzę synowi bezskutecznie jak dotąd .

Styropian swisspor zanotował w tym tygodniu 2 podwyżki.

W poniedziałek kosztował 429,00 zl/m3, we wtorek był jak dobrze pamiętam po 441,50 zl/m3, a dziś widzę, że 466,17 zl/m3.

A sezon się jeszcze nie zaczął.

To będzie nieciekawy rok... :(

To po prostu nie kupować i sami z ceny zjadą. Znajomy co obraca stalą mówi,że tona profila kosztuje 14 tys? i w dodatku zamawiał tira a przysłali mu busa

rozumiem, że do benzyny/ON stosujesz te zalecenia i nie tankujesz?

To że rafineria w kulki leci i zrobili sobie marżę 700% przecie Obajtkowi i nieRządowi się wszystko zgadza. Polacy zarabiają więcej stać ich, najważniejsze że obniżyli VAT na musztardę i ocet z 23% na 8% a teraz jeszcze się tego VATu zrzekli.

Zobacz jak wypijesz kielicha i wsiądziesz do samochodu zabiorą Ci prawko i dostaniesz spory mandat.Pójdziesz nawalony do roboty wylecisz z hukiem tego samego dnia. Ale jak poseł wypije w restauracji sejmowej 1l wódki i pójdzie na głosowanie kompletnie nic się nie wydarzy. IM wolno i to jeszcze piją za moje, Twoje i każdego Kowalskiego czy Nowaka w Polsce. Co wolno wojewodzie to nie Tobie...

Edytowane przez marcinbbb

Wzrost cen boli niestety. Żona upatrzyła sobie do salonu cegłę klinkierową:spam: i jak robiłem założenia w kosztorysie stało, że za 3 zł kupię, teraz już jest więcej niż 5, z ja będę potrzebował pewnie za pół roku, to kto to wie za ile wyjdzie... i tak ze wszystkim. Edytowane przez Greengaz