Lukasz11 27.03.2022 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2022 Styropian swisspor zanotował w tym tygodniu 2 podwyżki. W poniedziałek kosztował 429,00 zl/m3, we wtorek był jak dobrze pamiętam po 441,50 zl/m3, a dziś widzę, że 466,17 zl/m3. A sezon się jeszcze nie zaczął. To będzie nieciekawy rok... Ten sam styropian już po 515,37 zl/m3 14 marca kupiłem za 429zl. W ciągu 2 tygodni zdrożał o 20% Czy to jest normalne? Czy jest na sali lekarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 27.03.2022 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2022 Przed świętami Bożego Narodzenia wyceniłem plisę - 120 zł. Jakoś mi nie po drodze było ją zamówić, ale wczoraj przejeżdżałem obok sklepu - nowa cena 280 zł. Nie zamówiłem, nie ma takiej opcji. Z pewnością czeka nas kryzys gospodarczy jakiego dawno nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 27.03.2022 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2022 Ja bym przeczekał to szaleństwo. Nie wiem co będzie w przyszłości - być może będzie jeszcze drożej, jest to możliwe, ale jednak uważam, że przyjdzie załamanie na rynku budowlanki i będzie miało to swoje odreagowania w cenach materiałów budowlanych. Zgoda. Nikt tylko nie wie, czy bańka pęknie za tydzień, za miesiąc, czy za rok lub dwa. Kto ma rozgrzebana budowę, będzie chciał lub musiał skończyć. W trybie ekspresowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 28.03.2022 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 Pamietam jak staliśmy i mi dowozili stal na strop to się śmialiśmy z szefem ekipy jakie to oszczędności by byly rok temu bo stal była po 3k a płaciłem 4k, solbet był po 8 kupowałem po 10 …. Jak policzyłem materiał kosztował 150k teraz bym zapłacił lekko 210-220 … to jest już dla mnie szaleństwo kompletne. Ktoś wie po ile były tynki tradycyjne zacierane piaskiem kwarcowym w mazowieckim? Dogadany byłem 38m2 ale Ukraińcy nie przyjechali znalazłem jedna ekipę na za 1,5 msc ale cena 50m2 nie wiem czy tak urosło czy są po prostu drodzy. To tak z czystej ciekawości i tak wezmę bo nie mam innej możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 29.03.2022 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 Stal dzisiaj kupowałem 7,5 a w niektórych miejscach już 9,0 kPLN.Styropiany tak samo. Bardzo mocno w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 29.03.2022 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 Stal dzisiaj kupowałem 7,5 a w niektórych miejscach już 9,0 kPLN. Styropiany tak samo. Bardzo mocno w górę. Styropian zamówiłem i zaplacilem 2 tygodnie temu. Zamowienie poszko do fabryki. W ciągu 2 tygodni styropian zdrożał 20%. A ja ciągle nie mam informacji, kiedy ten styropian przyjedzie. Boję się, że zamówienie zostanie anulowane zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-omek 29.03.2022 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 (edytowane) Z grubszych spraw zostało mi tylko ocieplenie, ceny styropianu porażają. Jednak paradoksalnie im szybciej drożeje tym szybciej zbliża się szczyt cenowy i szybciej załamie się popyt. Najpierw wykończą małych inwestorów. Od jakiegoś miesiąca przeglądam ogłoszenia z działkami w mojej okolicy, coraz więcej jest ogłoszeń "sprzedam działkę z mediami z projektem i z pozwoleniem na budowę". Ludzie po porostu rezygnują z budów, coraz więcej wykonawców zwraca materiały budowlane do hurtowni. Deweloperzy zrywają umowy licząc się nawet z karami umownymi. Dodam jeszcze do tego, że co miesiąc jest spotkanie RPP i co miesiąc będzie podnoszona stopa procentowa. Dostęp do pieniądza będzie znikomy, mało kto będzie miał zdolność kredytowa. Drożeje spożywka i inne dobra dnia codziennego. Budowa domu tak jak na początku wieku będzie dla wielu nieosiągalnym szczytem marzeń. Wojna się skończy za kilka miesięcy więc jeżeli nie macie noża na gardle powstrzymajcie się z zakupami, np styropianu albo stali zbrojeniowej. Edytowane 29 Marca 2022 przez T-omek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 02.04.2022 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 B25 rok temu płaciłem 240 netto teraz 280 Budokrusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tentypmich 03.04.2022 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2022 Z grubszych spraw zostało mi tylko ocieplenie, ceny styropianu porażają. Jednak paradoksalnie im szybciej drożeje tym szybciej zbliża się szczyt cenowy i szybciej załamie się popyt. Najpierw wykończą małych inwestorów. Od jakiegoś miesiąca przeglądam ogłoszenia z działkami w mojej okolicy, coraz więcej jest ogłoszeń "sprzedam działkę z mediami z projektem i z pozwoleniem na budowę". Ludzie po porostu rezygnują z budów, coraz więcej wykonawców zwraca materiały budowlane do hurtowni. Deweloperzy zrywają umowy licząc się nawet z karami umownymi. Dodam jeszcze do tego, że co miesiąc jest spotkanie RPP i co miesiąc będzie podnoszona stopa procentowa. Dostęp do pieniądza będzie znikomy, mało kto będzie miał zdolność kredytowa. Drożeje spożywka i inne dobra dnia codziennego. Budowa domu tak jak na początku wieku będzie dla wielu nieosiągalnym szczytem marzeń. Wojna się skończy za kilka miesięcy więc jeżeli nie macie noża na gardle powstrzymajcie się z zakupami, np styropianu albo stali zbrojeniowej. Oby tak było z tymi cenami jak piszesz, u nas w okolicach też sporo działek z pozwoleniem na budowę. My jesteśmy przed wylewkami, w czwartek wchodzi ekipa żeby je wykonać. Co możemy to kupujemy wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 04.04.2022 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 Okna Vetrex 3 tygodnie temu +8%, od 20.04 kolejne +8%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychu2114 08.04.2022 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 Jeśli ktoś poszukuje w Wielkopolsce cegieł mam na sprzedaż dwie oryginalne palety Wienerberga 25 P+W zostały mi po budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 09.04.2022 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2022 Gospodarka wyhamuje , już słyszałem od dostawców,że deweloper x czy y budują ale tak na 50% bo nie ma chętnych do zakupu. Co do spadku cen to bym nie liczył ,że to spadnie aż tak mocno bo koszta stałe podrożały , brak taniej siły roboczej i efekty mamy. Ja raczej widzę upadki zakładów bo nikt nie będzie dokładał do interesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 09.04.2022 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2022 Gospodarka wyhamuje , już słyszałem od dostawców,że deweloper x czy y budują ale tak na 50% bo nie ma chętnych do zakupu. Co do spadku cen to bym nie liczył ,że to spadnie aż tak mocno bo koszta stałe podrożały , brak taniej siły roboczej i efekty mamy. Ja raczej widzę upadki zakładów bo nikt nie będzie dokładał do interesu. Zacznie się bezrobocie pojawią się oferty od komorników jeszcze chwila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-omek 17.05.2022 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 (edytowane) Styropian grafitowy troche potaniał ok. 10 zł na paczce. Czyżby pierwsze oznaki spadku popytu? Czekamy dalej. Moderowano - język. Edytowane 7 Czerwca 2022 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 17.05.2022 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Stal, bloczki spadają. Tak jak mi mówił mój budowlaniec jesienią ze ma terminy zawalone do połowy 23, teraz do końca 22. Idzie ku lepszemu to na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 18.05.2022 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2022 Miejmy nadzieję. Stal po rekordach dochodzących do 10 tys./t spadła do 5 tys. i jakoś chętnych nie widać. Po prostu nie ma nowych fundamentów. Dwa miesiące temu płaciłem 8.5. Dzisiaj zapłaciłbym 5 tys. Co do styropianu to różnie mówią. Jeszcze tydzień temu kolega z hurtowni mówił że cały czas w górę - zwłaszcza grafit. Zaczynam się poważnie zastanawiać czy nie dać białego 0,038 zamiast grafitu. Najwyżej dołożę 2 cm do grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-omek 25.05.2022 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 I cyk i kolejna obniżka na graficie Swisspora czekamy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 25.05.2022 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 aczynam się poważnie zastanawiać czy nie dać białego 0,038 zamiast grafitu. Najwyżej dołożę 2 cm do grubości. Chyba 10cm. Policz dokładnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 26.05.2022 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2022 (edytowane) Chyba 10cm. Policz dokładnie.... Aż z ciekawości policzyłem ściana z Silki 24 20 grafitu 0,033 i 23 białego 0,038 daje ten sam współczynnik U przegrody czyli 3 cm grubsza ściana teraz trzeba przeliczyć to na złotówki tak jakby faktycznie ceny troszeczkę drgnęły w ..... DÓŁ ?! Edytowane 26 Maja 2022 przez tomasziolkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-omek 03.06.2022 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Kolejna aktualizacja i kolejna obniżka :D:D Swisspor Lambda Max Fasada styropian grafitowy 031 od końca kwietnia ze 163 zł spadł do 128zł. Mam nadzieje ze nikt nie kupował na tej górce. Jednak nawet za 128 zł nie ma chętnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts