Maratoro 18.04.2021 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam, Szybkie pytanie jak to zrobić zgodnie ze sztuką żeby nie pękało. Z lewej strony mamy narożnik budynku, na kolejnej warstwie po wyrównaniu wieniec. Myślałem nad kilkoma opcjami, wylać poduszkę z betonu wyrównująca nadproze ale trzeba czekać kilka dni. Zrobić wycinkę w pustaku ok 5/6 cm i polecieć na klej cienkowarstwowy na bloczek i zaprawę na nadproze. Dociąć kawałek bloczka normalnej wysokości domurować do nadproża a nad nadprożem dać niższego tylko wtedy nie będzie zakładu spoina nadproża będzie równo ze spoiną bloczków. Edytowane 18 Kwietnia 2021 przez Maratoro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 18.04.2021 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 podciąć pustaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 19.04.2021 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 Zaszaluj i wylej z gotowej mieszanki B25 z worka, na nastepny dzien spokojnie muruj dalej na klej. Nadproza warto sobie samemu, dwa pręty, kilka 6mm pospawanych i wylewasz na równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.04.2021 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 na kolejnej warstwie po wyrównaniu wieniec. Obciążenia przenoszone przez takie nadproże będą znikome. Rób energooszczędnie - nadproże prefabrykowane z BK na dociętych bloczkach z BK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maratoro 19.04.2021 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 Obciążenia przenoszone przez takie nadproże będą znikome. Rób energooszczędnie - nadproże prefabrykowane z BK na dociętych bloczkach z BK. Szkoda ze tego nie napisałeś w innym poście jak szukałem nadproży ;D myślałem o takich, ale finalnie wziąłem strunobetonowe ze względu na wytrzymałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts