queila 18.04.2021 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam w listopadzie kupiliśmy dom bliźniak, w środku już prawie wszystko zrobione idzie wiosna więc trzeba ogrodem też się zająć.... Problem w tym że działka jest z górki. Myślałam żeby płytami betonowymi zrobić odcięcie a z tarasu schody na "dolną" część ogrodu. Czy to dobry pomysł? Jak zrobić schody wówczas? Edytowane 18 Kwietnia 2021 przez queila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.04.2021 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.04.2021 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 słabo widać.Ale schody można zrobić z betonowych prefabrykatów schodowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queila 22.04.2021 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 nawet nie wiedziałam że są jakieś gotowe prefabrykaty schodowe myśłałam że może jakieś belki drewniane dać jako stopnię wpuszczone w ziemię czy jak na ścieżkach leśnych, górskich.... https://i0.wp.com/nazaretanki.przemyska.eu/wp-content/uploads/2016/01/4mbl.jpg?resize=200%2C267 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queila 17.05.2021 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2021 a mam jeszcze pytanie odnośnie murku oporowego.skarpę chciałabym odciąż pod kątem prostym aby stworzyć dwa równe poziomyMyślałam żeby zrobić to płytą betonową jaką stosuje się na ogrodzenia. Czy to dobry pomysł? Gdzieś w internecie widziałam zdjęcie gdzie ktoś dookoła domu miał skarpę która cała umocnił właśnie tymi płytamii i zrobiła tam kwietnik na szerokość 2-3 metrów od domu, ale jak na złość nie mogę tego znaleźćziemia przy tarasie jest zwarta, nie osypuje się (wiemy bo zaczeliśmy robić to odcięcie)nie jest to wysoka skarpa, różnica poziomów miedzy tarasem a końcem ogrodu to jakieś 50-70 cm max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzialka4 23.05.2021 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2021 Twój ogród ma potencjał, można go ładnie zrobić- kwietniki , skalniak. Może tu coś znajdziesz klomby, kwietniki ogrodowe- zakładanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.weg 27.05.2021 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 Gazony poustawiaj - bezpieczniej, a i na górze w nie będziesz mógł coś wsadzić dla ozdoby, albo bluszcz puścić. Możesz nawet inaczej poustawiać, żeby w murku zrobiły ci się kieszenie na rośliny. Moim zdaniem lepsza opcja aniżeli płyty betonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruzam 14.07.2023 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2023 W przypadku problematycznej działki warto poprosić o pomoc specjalistów. Stworzą projekt i jeśli będziesz zainteresowany, to od razu zajmą się też wykonaniem całego ogrodu. Samo rozplanowanie ogrodu może sprawić trochę kłopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts