matgaw 21.04.2021 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Witam. Mam w plan wybudować domek 35m plus góra użytkowa i będzie w przyszłości dobudowka. Moje pytanie to jakie ogrzewanie było by najlepsze tak żeby zgrywało się wszystko przed budowa dobudowki nie ma kotłowni więc pieca też nie można założyć ma być grzana góra i dół czy jedyna opcja jest zamontowanie komina z płaszczem wodnym?, aby mieć też podłogówkę też zależy mi na tym żeby też było w miarę tanio drzewa mm opor dużo. Czy też zostaje jakis kopciuch dopuki nie będzie dobudowki czy ktoś ma pomysł?, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.04.2021 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Wrzuć OZC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 21.04.2021 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Wrzuć OZC. Tak na serio pytasz?, czy zartujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 21.04.2021 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Pierwszy lepszy peleciak z samorozpalaniem i rozprowadzeniem powietrza wystarczy to jakieś 3 tys średnio a jak chcesz wodę cwu czy nawet ogrzewanie podłogowe to lepszym byłby kominek z płaszczem ale on wymaga dużego bufora to musisz wiedzieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 22.04.2021 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 Najtaniej w montażu oraz przyszłej eksploatacji pompa ciepła powietrze-powietrze, czyli klimatyzacja z funkcją grzania, być może wystarczy 2,5 do 3,5 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matgaw 23.04.2021 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 Pompa powietrze- powietrze duży koszt prawie tyle co sso tego domku został bym jednak przy drzewie bbo najtaniej A czy do jeżeli miałbym kominek z płaszczem to mogę później do niego centralne podłączyć żeby grzac tymi tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 23.04.2021 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Pompa powietrze- powietrze duży koszt prawie tyle co sso tego domku został bym jednak przy drzewie bbo najtaniej A czy do jeżeli miałbym kominek z płaszczem to mogę później do niego centralne podłączyć żeby grzac tymi tym? Że co duży koszt 3-5tyś. ??? to może się nie bierz już lepiej za budowę tego pokoju skoro dla Ciebie to duży koszt.Klima w wersji pod sufitem a najlepiej konsola z palcem w ... ogarnie ten temat przy najniższej eksploatacji plus jeszcze chłodzenie.Kominek z płaszczem wodnym do 35m:bash::bash: skoro chcesz smołę w kominku i na podłodze to tak a już łączenie tego z ogrzewaniem podłogowym to szczyt głupoty.https://www.youtube.com/watch?v=Les_OwV36CY Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez Barliniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Expert marki Bosch 26.04.2021 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Witam,Czy rozważał Pan zastosowanie ogrzewania gazowego w Pana domu? Kotły Bosch charakteryzują się wysoką sprawnością oraz dużym zakresem modulacji, dzięki czemu z pewnością będzie to komfortowe rozwiązanie.Zachęcam do kontaktu z naszym autoryzowanym partnerem, który z pewnością rozwieje Pana wątpliwości i pomoże w dobraniu najlepszych możliwych urządzeń. Najbliższego autoryzowanego partnera znajdzie Pan na stronie: https://www.bosch-thermotechnology.com/pl/pl/autoryzowani-partnerzy/dealersearch/ Pozdrawiam----------------------------------Konsultant Bosch Termotechnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matgaw 30.04.2021 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2021 @Barliniak jeżeli pompa taka będzie kosztowac w granicach takiej kwoty to nawet bym się nie zastanawiał i montował liczyłem coś w granicy15 tys ale jeżeli naprawdę to taka suma to jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 01.05.2021 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 Bo Barliniakowi chodzi o klimatyzator. Mamy na forum temat o ogrzewaniu domu klimatyzatorem. Znajdź go sobie i czytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts