Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Basen stelażowy bez dodatków, gdzie kupić?

Recommended Posts

Chodzi mi o zakup takiego basenu:

https://www.dmuchane.pl/p3348,basen-ogrodowy-stelazowy-488-x-122-cm-12w1-bestway-56725.html

Ale wszędzie gdzie dzwonię, pytam po sklepach, wszyscy mają ten basen wraz z mnóstwem dodatków co chyba znacznie podwyższa jego cenę. Czy orientuje sie ktos czy mozna gdzies kupic sam basen? Bez pompy,drabinki, tych dozowników chloru, mat, pokryw,itd?

tylko większosc tych dodatków zwyczajnie wygodna. Bo mało wygodne jest codzienne zbieranie glonów etc. Starczy jak raz się poślizgniesz i zmienisz zdanie. No i najważniejsze kupisz to dopilnuj aby pod basenem było faktycznie równo , i przy zalaniu wodą te pierwsze 5 cm zlikwiduj wszelkie zmarszczki foli. Potem się nie da , a naprawdę przeszkadza

Chodzi o to że ja to wszystko (poza basenem) już mam i to porządne, bo te pompy z zestawu to śmiech na sali, ja kupuje zawsze piaskowe i to z 3 krotnie wieksza moca od tych z zestawu, tak samo chlor sypię garściami i basen czysciutki stoi od maja do września a nie jakies tabletki czy dozowniki, drabine tez mam. Mam to wszystko z poprzedniego basenu, który uległ zniszczeniu. Także brakuje tylko basenu ;)

Niedawno widziałem na All.... jak gość sprzedawał same baseny, tzn. folia+stelaż. Pamiętam, że rozmiar 366x122 kosztował 800PLN.

Ps. miesiąc temu byłem w identycznej sytuacji jak Ty - potrzebowałem samego basenu albo nawet folii, ale w końcu kupiłem kanadyjczyka - przynajmniej odpada kwestia rozkładania/składania co sezon.