messun 21.04.2021 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Witam, niedługo będę wykańczał mieszkanie w łazience chciałbym mieć przy prysznicu wnękę - jednak na stronie na której jest ściana z żelbetu. Czy to z automatu wyklucza zrobienie takiej wnęki jak na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.04.2021 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 WitamDlaczego nie można wyciąć - to zapewne blok z wielkiej płyty skoro ściany są żelbetowe. Z dużym prawdopodobieństwem taka łazienka to żelbetowy klocek dostawiony do identycznego klocka sąsiada więc są dwie ściany żelbetowe. Wycięcie takiej półki szlifierką kątową i odpowiednią tarczą nie stanowi problemu.Przeczytaj i zobacz obrazki;) Pozdrawiamhttps://forum.muratordom.pl/showthread.php?199462-Podw%C3%B3jna-p%C5%82yta-%C5%BCelbetowa-w-%C5%82azience-blok-z-lat-80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
messun 22.04.2021 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 Blok jest dopiero budowany, ściany są chyba 26cm grube ale chyba pojedyncze (tam się wydaje z rzutu mieszkań). Zastawia mnie czy tto wyciecie nie spowoduje ze sąsiad będzie słuchał jak się u mnie leje woda no i takie ściany sa chyba nośne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.04.2021 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 Blok jest dopiero budowany, ściany są chyba 26cm grube ale chyba pojedyncze (tam się wydaje z rzutu mieszkań). Zastawia mnie czy tto wyciecie nie spowoduje ze sąsiad będzie słuchał jak się u mnie leje woda no i takie ściany sa chyba nośne A....a to w takim razie skoro to nowy projekt to wszystko jest przeliczone więc Twoja wnęka może okazać się nad wyraz "szkodliwa"Będziesz musiał darować sobie ten pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majster z ulicy 18.11.2023 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2023 Napisałem a propos Tego postu na PW. To wgl nic nie wolno wycinac w zelbecie w nowym budownictwie!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.11.2023 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2023 niezależnie czy w starym czy w nowym, nie można ingerować w elementy nośne bez przeliczeń konstruktora i zgody właściciela budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts