skipmen 25.04.2021 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 Witam mam balkon i pod nim jest jeden z pokoi.Problem jest w tym, że pod sufitem skrapla się w zimę woda(okres grzewczy) a potem wyłazi grzyb. Na balkonie z tego co się orientuje jest dana wylewka papa płytki i klej. Dom jest cały ocieplony ale wydaje mi się, że balkon też powinien być zaizolowany.Co z tym najlepiej zrobić proszę doradźcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 25.04.2021 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 To jest pewnie taki mini-tarasik nad pomieszczeniem? Tam powinno być minimum 20-25 cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 25.04.2021 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 Ocieplić porządnie cały balkon z góry z dołu z boków minimum pewnie z 15cm. Albo skuć balkon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skipmen 26.04.2021 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Ocieplić porządnie cały balkon z góry z dołu z boków minimum pewnie z 15cm. Albo skuć balkon Czyli najlepiej skuć balkon zrobić wylewke położyć styropian znowu wylewka i płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skipmen 26.04.2021 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 To jest pewnie taki mini-tarasik nad pomieszczeniem? Tam powinno być minimum 20-25 cm styropianu. Tak jakies 15-20 metrów kwadratowych. Czyli tak skuje taras i potem co po kolei ? Wylewka styropian wylewka plytki? Czy gdzieś jeszcze dać papę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 26.04.2021 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Witam mam balkon i pod nim jest jeden z pokoi. Problem jest w tym, że pod sufitem skrapla się w zimę woda(okres grzewczy) a potem wyłazi grzyb. Na balkonie z tego co się orientuje jest dana wylewka papa płytki i klej. Dom jest cały ocieplony ale wydaje mi się, że balkon też powinien być zaizolowany.Co z tym najlepiej zrobić proszę doradźcie. Sorry kolego, ale jeżeli Ty piszesz "powinien być zaizolowany" to znaczy, że nie jesteś tego pewny? Musisz wiedzieć czy jest izolacja termiczna i znać szacunkową grubość. Według mnie 5cm to za mało, 10cm -ujdzie jeżeli tak już jest, a 15cm już byłoby OK. Żeby Ci nie przyszło do głowy ocieplać od dołu. Perfekcyjna izolacja przeciw wodna i spadki -to inny temat. Każdy mały błąd przy wykonaniu balkonu skutkuje poważnymi problemami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 26.04.2021 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Tak jakies 15-20 metrów kwadratowych. Czyli tak skuje taras i potem co po kolei ? Wylewka styropian wylewka plytki? Czy gdzieś jeszcze dać papę? Hydroizolacja, termoizolacja, wylewka ze spadkiem, wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.04.2021 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2021 Czyli najlepiej skuć balkon zrobić wylewke położyć styropian znowu wylewka i płytki? Balkon to coś co wisi w powietrzu. Chyba masz jakiś taras czy loggie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts