Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Funkcja otworów w oknie - problem

Recommended Posts

Woda która wychodziła w miejscu z pierwszego zdjęcia najprawdopodobniej wchodziła pomiędzy ramą a pierwszym poszerzeniem

W kontekście tego:

W ramach testu zakleiłem taśmą otwory znajdujące się na zewnątrz futryny i nalałem 50ml wody w otwór że zdjęcia z kółkiem. Efekt, po 5min pojawiająca się plama w rogu.

to w jaki sposób woda wlana w otwór trafiała między ramę a poszerzenie?

Spod fałdy jednej z taśmy mała strużka leciała po zewnątrz, co początkowo nie miało dla mnie znaczenia. Oczywiście strużka wody z tych wlanych dla próby.

Zanim poszedłbym na wojnę z oknoplastem musiałem być 110% pewny. Ile się dało odkułem w środku narożnik ściany i róg okna też wygląda ok. Zobaczę czy to na pewno to

Edytowane przez klimek_89

Trochę dziwne by taka ilość wody dostawała się przez łącznie ramy z poszerzeniem. Pisząc o zaklejeniu otworów taśmą z góry naprowadziłeś na zupełnie inny trop.

A swoją drogą ten przypadek świadczy, że powinno się stosować profile bazowe a nie zwykłe poszerzenia.

100329_01.jpg

Sam tym jestem zaskoczony ale puki co wszystko na to wskazuje, ale nie mam pewności, na razie jeszcze patrze.

Kiedy montowali mi okna bardzo mi się podobały te równe poszerzenia z oknami w kolorze. Przestały mi się podobać jak zacząłem ocieplenie domu i ocieplenie i obróbki balkonu. Plułem sobie w brodę czemu nie zarządzałem takiego węższego jak wyżej żeby zastosować standardową obróbkę z blachy jak każdy parapet.

Kolejny przykład że człowiek musi być mądrzejszy od fachowców.

Na razie obserwuje, choć wczoraj zapadywało bardzo mocno po oknie a ścianą suchutka. Kanał wodny w oknie mokry