dawiddur 28.04.2021 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 Dom w przededniu rozpoczęcia budowy. Muszę coś zarządzić w zakresie łazienek, gdzie jakie przyłącza... Z założenia mała łazienka prywatna, dla nas, druga większa łazienka dla reszty. W małej prysznic, w dużej wanna. Pralka pójdzie raczej do pomieszczenia technicznego. Mogę majstrować z otworami okiennymi, z lokalizacją drzwi tak aby stworzyć fajne użytkowo łazienki. Podpowiecie? http://www.imagic.pl/files/7765/parter.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekDawid 29.04.2021 02:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) Zapewne biuro architektoniczne zmieniłoby rozkład tak jak powinien być za dopłatą. Ja jako amator pozwolę zrobić to za darmo. Oprócz łazienek, pokoje te wymagają modernizacji. Zastanowiłbym się jeszcze nad schodami, czy nie powinny być ulokowane przy wejsciu, a kotłownia blizej łazienek, ale nie wiem co jest planowane na piętrze. Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez DarekDawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 29.04.2021 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 Połowa piętra (poddasza użytkowego z 1m ścianką kolankową to antresola, druga połowa to na dziś dzień strych/ magazyn, później wielki pokój dzieciaka z łazienką. Myślę, że na zmianę lokalizacji schodów i pomieszczenia technicznego to już raczej za późno. Co z pokojami nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekDawid 29.04.2021 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) Przede wszystkim szafy/komody za drzwiami. To nie wygodne rozwiązanie. Trzeba zamknąć drzwi, aby otworzyć mebel. Lepiej jest jak skrzydło otwiera się na scianę. Taka operacja wymaga przesunięcia sciany działowej (nie wiem czy nie zapózno). Mozliwe ze otwór okienny w jednym pokoju chciałby być przesunięty, wyposrodkowany. Po za tym jak narysowałem drzwi nie wychodzą na przeciwko siebie. Dzwi do garderoby w sypialni mogłyby być łamane lub przesuwne. Te pokoje powinny być podobnej wielkosci. Warto pomysleć o przesunięciu scianki. No i jeszcze sciana między łazienkami.Ja zrobiłbym ją na min. 20 cm grubosci. Daje to mozliwosć instalacji podwieszanej toalety, miejsca na hydraulikę prysznica i ukrycia pionu kanalizacyjnego. Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez DarekDawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiosennaRosa 29.04.2021 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 A ja się skupiłam na drugiej części domu Podzieliłabym pom. gospodarcze na dwie części. Jak się da pod schodami zrobiłabym drzwi do pralni, a w pralni nowe okno (lepsza komunikacja z sypialniami i łazienkami skąd będzie przynoszone pranie). W pralni musi być okno, żeby móc też suszyć pranie. Drzwi do pom. gosp. i drzwi zew. bym przesunęła tak aby zmieściła się porządna szafa (zlikwidowałabym okno). Na lewo od wejścia jakaś pufa. No i kuchnię będziecie mieli piekną, dużą, ale brakuje w niej wg mnie spiżarki. Wg mnie każda kuchnia w domu powinna mieć małą graciarnię. I pewnie zlikwidowałabym okno 150/150, żeby trochę było szafek wiszących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiosennaRosa 29.04.2021 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 Teraz doczytałam, że chciałeś propozycji dotyczących tylko łazienek.... sorki, że się rozpędziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 02.05.2021 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2021 Jakieś wskazówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekDawid 03.05.2021 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 Napisałes juz magiczne słowa "za pózno", więc trudno cokolwiek wskazać. Na pewno przedpokój chciałby być większy, tym bardziej ze wchodzisz bezposrednio do salono-kuchni. Ja zamiast krętych schodów wstawiłbym proste włanie w przedpokoju, a "kotłownię" ulokowałbym blizej łazienek, na miejscu obecnych schodów.Napisz jeszcze jaki strop lekki, czy monolit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 03.05.2021 04:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 Przecież ja pytam tylko o łazienki...Wszystko inne jest jakimś tam kompromisem wszystkiego innego. Idealnie się nie da.Potrzebuje podpowiedzi, w których miejscach zrobić podejścia wody czy kanalizy w łazienkach, aby optymalnie użytkowo je aranżować. Mogę poprzesuwać okna czy drzwi, ale pomieszczeń raczej nie będę pomniejszał czy zwiększał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekDawid 03.05.2021 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 Sorry. Ale ten projekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 03.05.2021 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 Sorry. Ale ten projekt... ...sorry, ale... o co Ci kaman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekDawid 03.05.2021 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 Ech, od dłuzszego czasu zauwazam na forum tendencję, ze ludzie wrzucają projekt i zadają pytania niekompletne. Ten rozkład pokoi wyszedł z jakiegos naciągarskiego biura, który za dodatkową opłatą wyrysowałby podobnie do mojej propozycji.W tych łazienkach niewiele więcej mozna zaproponować. Mozna zrobić jeszcze lustrzane odbicie z drzwiami włącznie. Oczywiscie jesli mówimy o takim rozkładzie. Dobrze, ze jeszcze nie pytasz z której strony ma swiecić Słońce w oknach. Ale ogólnie projekt mi się podoba, dlatego zapytałem, tak z ciekawosci o strop przy tych nawisach antresoli. Pewnie zaraz przyleci Elfirek-Zefirek i Ci namiesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.05.2021 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 łazienka z prysznicem i wanną i łazienka z prysznicem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 04.05.2021 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 Ech, od dłuzszego czasu zauwazam na forum tendencję, ze ludzie wrzucają projekt i zadają pytania niekompletne. Ten rozkład pokoi wyszedł z jakiegos naciągarskiego biura, który za dodatkową opłatą wyrysowałby podobnie do mojej propozycji. W tych łazienkach niewiele więcej mozna zaproponować. Mozna zrobić jeszcze lustrzane odbicie z drzwiami włącznie. Oczywiscie jesli mówimy o takim rozkładzie. Dobrze, ze jeszcze nie pytasz z której strony ma swiecić Słońce w oknach. Ale ogólnie projekt mi się podoba, dlatego zapytałem, tak z ciekawosci o strop przy tych nawisach antresoli. Pewnie zaraz przyleci Elfirek-Zefirek i Ci namiesza. (o ile to uwaga do mnie) Moje pytanie było kompletne. Szukam pomocy w zakresie łazienek. Tyle. Projekt jest gotowcem z gatunku Domena 123 i podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts