rafal221 30.04.2021 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2021 Witam. Mam pytanie odnośnie przyłącza elektrycznego w domku rekreacyjnym całorocznym. Czy jeśli we wniosku o warunki przyłączenia do sieci wybiorę, że na działce chcę mieć 3 fazy 14kW to czy będę płacił więcej niż gdybym zgłosił 3 fazy 8KW - pytam o opłaty stałe na rachunku? Chodzi o to, że pani na infolinii Energa powiedziała mi, że nie ma znaczenia ile KW zawnioskuję bo opłaty stałe (oprócz tej instalacyjnej gdzie za KW chcą 59zł) będą takie same a ich wysokość będzie zależeć od zużytego prądu. Pani z infolinii często nie wiedziała odpowiedzi na inne pytania i nie wiem czy jej wierzyć. Czy istnieje coś takiego jak prąd na cele rekreacyjne? Gdzieś coś znalazłem w necie i niby, że wtedy taniej. Wie ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.04.2021 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2021 W taryfach G nie ma opłat za jakąkolwiek moc (poza opłatami za przekroczenie mocy umownej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts