salmon2000 08.05.2021 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2021 Zastanawiam się nad miejscem instalacji włączników świateł w takich pomieszczeniach jak sypialnia czy pokoje dzieci.Niektórzy polecają montaż na wewnątrz pomieszczenia. Inni preferują "starą szkołę" instalacji wewnątrz. Są plusy i minusy obu rozwiązań.Jak Wy macie u siebie? Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 08.05.2021 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2021 . Niektórzy polecają montaż na wewnątrz pomieszczenia. Inni preferują "starą szkołę" instalacji wewnątrz. O co chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 08.05.2021 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2021 Zastanawiam się nad miejscem instalacji włączników świateł w takich pomieszczeniach jak sypialnia czy pokoje dzieci. Niektórzy polecają montaż na wewnątrz pomieszczenia. Inni preferują "starą szkołę" instalacji wewnątrz. Wytłuszczenie moje, zakładam, że tam ma być zewnątrz. Serio ktokolwiek poleca włączniki w sypialniach na zewnątrz pomieszczenia? To jakiś funkcjonalno-użytkowy absurd. Piramidalnie bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 08.05.2021 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2021 Chyba, że to domek bez klamek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 09.05.2021 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2021 A jak to macie rozwiązane w takich pomieszczeniach jak WC, łazienka, kotłownia, schowek?Także wydaje mi się, że powinno być wewn. aby mi nikt światła z zewn. nie gasił jak siedzę nad ważną sprawą w tym pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 09.05.2021 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2021 (edytowane) A jak to macie rozwiązane w takich pomieszczeniach jak WC, łazienka, kotłownia, schowek? Także wydaje mi się, że powinno być wewn. aby mi nikt światła z zewn. nie gasił jak siedzę nad ważną sprawą w tym pomieszczeniu. No popatrz. Już 50 lat temu życie zweryfikował takie poglądy, i : - łącznik ośw łazienki/WC na zewnątrz - łącznik dla schowek - na zewnątrz - łącznik ośw kotłowni - wewnątrz I wszystko jasne. Dla łazienki ja mam wewnątrz (oświetlenie miejscowe) i na zewnątrz (oświetlenie ogólne). Ale to tylko fanaberia, by mieć 4 łączniki świecznikowe do jednego pomieszczenia, prawda? Edytowane 9 Maja 2021 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts