giman 18.05.2021 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Może to była instalacja artystyczna.I gdyby dokonał tego np. na drodze dojazdowej albo w lesie jakimś to powinna go spotkać sroga kara.Ale zrobił to na terenie prywatnym. Zapewne wszyscy uprawnieni do przebywania tam wiedzieli o tej bronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 18.05.2021 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Za schyłkowego Gierka, będąc w pracy skakałem przez płot w pokrzywy. W pokrzywach leżała biżuteria rolnicza czyli brona zygzakowa oczywiście zębami do góry. Uratowały mnie solidne skórzane buty i fiberglassowa łata od Dahlty 010A którą się podparłem. Solidna skóra podeszwy nie przepuściła zaostrzonego zęba na wylot lecz dziura w podeszwie wymagała interwencji szewca. Gdybym tego dnia miał służbowe filcgumo to zostałbym inwalidą. Rolnik twierdził że brona stała oparta o płot, może i tak było, lecz praw fizyki pan nie zmienisz i brona zawsze przewróci się zębami do góry. Nie zawsze da się udowodnić celowe działanie. Jest jeszcze szerokie pole niedbalstwa i przypadków losowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts