raf08ca 13.05.2021 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2021 Witam serdecznie wszystkich oraz proszę o pomoc,Moi rodzice mają gospodarstwo oraz działkę ,,grunty orne" chcą mi podarować kawałek na budowę domu. Działa ma ok 2ha. Co musimy zrobi jakie kroki podjąć aby wydzielić i przygotować działkę do budowy domu, oraz jaki będzie tego koszt.Od czego musimy zacząć? Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf08ca 13.05.2021 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2021 ja nie chce całej działki 2ha tyko część. Klasa ziemi 4 i 5.Jak sprawdzić MPZP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf08ca 14.05.2021 05:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Dziękuję za odpowiedź,Rodzice mają gospodarstwo rolne, ale tylko kawałek ziemi chcą mi podarować na budowę. Chcemy wyznaczyć ten kawałek i przepisać na mnie.na działce oraz w pobliskiej okolicy działki nie ma MPZP. Dokładne klasy ziemi na działce wg wypisu z rejestru gruntów to: IVa, IVb, V. Bardzo proszę o podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf08ca 14.05.2021 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Czyli jeżeli nie ma planu to musisz wystąpić o wydanie WZ dla tej działki, możesz zrobić to Ty albo ojciec. ale to dla całej działki, na tej całej działce jest obora, ogród i dalej pole (grunty orne)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 14.05.2021 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Najpierw podział geodezyjny a potem WZ. WZ są wystawiane na działkę o konkretnym numerze, więc jeśli na działkę o numerze 100 dostaniesz WZ i dokonasz podziału na 100/1 i 100/2 to decyzja o WZ dla działki 100 będzie miała wartość listka papira* toaletowego wiszącego w krainie marzeń. Przecież w decyzji masz podany wskaźnik zabudowy, procenty biologicznie czynne itp. itd., więc zmiana powierzchni działki wywala te wskaźniki w kosmos. Takie zasady są stosowane na zachód od górnej i środkowej Odry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts