Adam240 18.05.2021 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Witam, Mam działkę budowlaną do której prowadzi droga wewnętrzna, której jestem współwłaścicielem. Wiem że od strony formalnej aby cokolwiek móc zrobić z drogą wewnętrzna potrzebuje zgody wszystkich lub przynajmniej większości pozostałych współwłaścicieli. Pytanie jest skąd w praktyce mogę wziąć kontakt do pozostałych współwłaścicieli? Jest to nowe powstające miniosiedle. Nikt się nie zna. Część działek do których prowadzi ta samą droga wewnętrzna jest już sprzedana a część jeszcze pozostaje u właściciela który podzielił pole i sprzedaje działki.W jaki sposób kontaktowaliacie się w sprawie przyłączy a także np utwardzenia drogi? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 18.05.2021 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 prosta sprawa, numer ksiegi wieczystej i tam masz wlascicieli. Jak dostajesz do zaplaty podatek od noeruchomości z urzędu to tam też są wylistowane wszystkie osoby - przynajmniej w moim mieście tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam240 18.05.2021 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 W miejscach tych są imiona i nazwiska czy też jakieś dane kontaktowe jak numer telefonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.05.2021 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 wiem że od strony formalnej aby cokolwiek móc zrobić z drogą wewnętrzna potrzebuje zgody wszystkich lub przynajmniej większości pozostałych współwłaścicieli. iii czp18/2002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 20.05.2021 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Sąd sądem ale żeby puscic media w drodze np.Wodociągi chcą na pismie zgodę wspowlascicieli. Gazownia chyba też. Oczywiscie mozesz isc z tym do sądu jak sie nie podoba i stracić kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 20.05.2021 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Dlatego najlepiej od razu ustanowić notarialnie służebność dla dostawców medów. Wtedy nie trzeba żadnych zgód. W tym przypadku to musztarda po obiedzie, ale może komuś, kto planuje zakup takiej nieruchomości, się przyda. Jeśli chodzi o dane innych współwłaścicieli to są podane imiona i nazwiska na liście z Urzędu Miasta informującym o podatku.W dziale II KW też nie ma adresów - są imię, nazwisko, imiona rodziców i PESELE.Zawsze to jakiś punkt zaczepienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.05.2021 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Dlatego najlepiej od razu ustanowić notarialnie służebność dla dostawców medów. Wtedy nie trzeba żadnych zgód. Trzeba. https://forum.muratordom.pl/showthread.php?368339-Ksiega-wieczysta-czy-musz%C4%99-czeka%C4%87&p=8005927&viewfull=1#post8005927 Dla jasności - PGE ma służebność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam240 20.05.2021 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Z tym że będę potrzebował zgody współwłaścicieli się liczyłem i było to poniekąd odzwierciedlone w cenie działki ale nawet podobny temat jak utwardzenie owej drogi wewnętrznej. Nie mam pomysłu kto i w jaki sposób miałby się za to zabrać (jakaś zrzutka? zarząd nad tą inwestycja??) skoro wzajemnie swoich numerów nawet nie znamy żeby zapytać kto i co o tym sądzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts