rafhi 18.05.2021 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Witam poszukuje opinii ludzi którzy w zasadzie zastosowali tynk silikonowy carbopor. Wertując forum doszedłem do wniosku że po pierwsze nie stać mnie na STO czy Dryvit. Nie chce ryzykować z greinplastem ( wiem polska firma, starają się ale ok skoda też się stara a VW jedzie na marce a mimo wszystko jednak to jest VW) bo opinii tutaj o nim bardzo mało jeśli chodzi o zadowolonych klientów - no chyba że ja nie dostrzegłem ich Wybór padł na Caparol i tutaj kolejne przemyślenia oparte o wiedzę z forum ampisilan z Kleeszczewa i dużo opinii że to nie to samo co szło z DE. Ale nadal jakiś poziom ten produkt ma - przecież jadą na licencji czy tzw. recepturze... marka też nie może sobie pozwolić na to by robić tandete. Byłem już pogodzony z tym Amphisilanem aż znalazłem Carbopor baze za dobre pieniążki ok. 200 zł brutto ( max jaki chciałem dać za wiadro 220-230 zł ) stąd mam pytanie czy ktoś zastosował na swojej elewacji ? Wydaje mi się że w tej cenie grzech nie wziąć tego. Czytam wiele dobrych opinii że znacznie lepszy od Amp ale jakoś mało konkretnie w czym ? Czy ktoś wie czy ten carbopor sprawia problemy w późniejszym użytkowaniu ? Zastanawiam się też nad tym czy ekipa od natrysków tez sobie z tym poradzi bo najgorsze jak daje się materiał z którym sobie nie poradzą Mój wykonawca robi zwykle na jakiś deweloperach a tam CCC chodz twierdzi, że na caparolu też sporo Jedyne co mi odradził gdy go pytałem to ceresit. co byście doradzili ? a może jest coś godnego uwagi w tej cenie o czym nie wspomniałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Program93 18.05.2021 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Mam u siebie amphi na 400m2 oraz carbopor na cokole 100m2 z racji , ze dostałem na niego dobra cene , chciałem na elewacji bardzo ciemny kolor a ten tynk jest zbrojony wiec nie powinien tak pękać jak zwykły . Ogólnie różnic brak , jedynie co zauważyłem między tymi tynkami to myjąc elewacje na carbopor woda się bardzo pieni , nie wiem czego to zasługa .Warto mieć na uwadze , ze cena może być atrakcyjna , ale na jasną bazę . Ja płaciłem potem więcej bo ciemny pigment oraz grunt transparent . Ogólnie z caparola jestem zadowolony , co do nałożenia wykonawcy sobie poradzili , ale z tego co słyszalne ciężej się nakłada ten tynk zbrojony włóknami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 18.05.2021 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Ja też jestem na etapie wyboru tyknui silikonowego, ale rzadko udaje mi się dokopać do parametru Sd lub "mi". Zależy mi na tynku o niskim parametrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafhi 22.05.2021 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 Dzięki za opinie Racja ciemniejszy pigment - więcej dopłaty. W moim przypadku idzie Hell-Weiss i odcień szarości Ferro 55 lub Jura - to są jasne szarości. Cenowo amphisilan nie wiele tańszy pare złotych od tego carboporu więc na całości pare stówek nie robi już różnicy. A tak jako laik zapytam o co chodzi z tym gruntem transparentnym ? jaka jego przewaga i co nam daje ? Druga sprawa czy ktoś potwierdzi że z wiaderka carboporu to 11 m2 idzie ekipie ogarnąć elewacji średnio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Program93 24.05.2021 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2021 Dzięki za opinie Racja ciemniejszy pigment - więcej dopłaty. W moim przypadku idzie Hell-Weiss i odcień szarości Ferro 55 lub Jura - to są jasne szarości. Cenowo amphisilan nie wiele tańszy pare złotych od tego carboporu więc na całości pare stówek nie robi już różnicy. A tak jako laik zapytam o co chodzi z tym gruntem transparentnym ? jaka jego przewaga i co nam daje ? Druga sprawa czy ktoś potwierdzi że z wiaderka carboporu to 11 m2 idzie ekipie ogarnąć elewacji średnio ? Grunt pod ciemny pigment . U mnie podobnie wyszło amphi / carbopor , ta sama waga ta sama ziarnistość . Może te kilka m2 z wiadra więcej dlatego ,że nie ma na ziemi odpadu bo bardzo się ciągnie po pacy i ścianie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts