golik83 19.05.2021 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Planuje skredytować budowe domu jednorodzinnego dwulokalowego. Po wybudowaniu chce sprzedac jeden z lokali (Pokoik na parterze z lazienką) swojej mamie. Jak to wygląda w praktyce od strony prawa budowlanego, kredytu i pozniejszej sprzedazy dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 19.05.2021 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Wiem że pisze nie na temat ale nie mogę się powstrzymać aby napisać kilka słów.Otóż zapewne mama w tym pokoiku będzie miała kuchnię, salon, jadalnie i sypialnię a do domu jak będzie wchodzić, będzie miała osobne wejście?Ja jak wybudowałem dom to mamę zabrałem ze sobą, dałem jej pokój za darmo (nie pokoik) ma dostęp do kuchni, łazienki itd itp, jest traktowana przez mnie na równi ze mną i z moją żoną. Mamie nie potrzebne żadne zapisy sądowe aby była zabezpieczona bo trzeba mieć to coś w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golik83 19.05.2021 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Wiem że pisze nie na temat ale nie mogę się powstrzymać aby napisać kilka słów. Otóż zapewne mama w tym pokoiku będzie miała kuchnię, salon, jadalnie i sypialnię a do domu jak będzie wchodzić, będzie miała osobne wejście? Ja jak wybudowałem dom to mamę zabrałem ze sobą, dałem jej pokój za darmo (nie pokoik) ma dostęp do kuchni, łazienki itd itp, jest traktowana przez mnie na równi ze mną i z moją żoną. Mamie nie potrzebne żadne zapisy sądowe aby była zabezpieczona bo trzeba mieć to coś w sobie. A ja ,to moją mamę kocham jeszcze bardziej niż Ty swoją, traktuje ją nie na równi ale jak Królową... Bo moja mama nie dość że bedzie miała dostep do kuchni salonu to jeszcze PRYWATNĄ łazienkę ....rozEbałeś mnie kolego tym tekstem wiem że nie musze ale ci odpowiem, Moja mama sprzedaje swoje mieszkanie i zamieszka z nami w domu, problem polega na tym że wykupiła swoje mieszkanie z bonifikatą 95% i po sprzedaży tego mieszkania musi wszystkie pieniądze zainwestować w nowy lokal mieszkalny. Dlatego kombinujemy z wykupem. Trzymaj się mamisynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.05.2021 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Zapisać mamie jako dożywocie, ale sprzedać? Nawet teściowej bym tak nie wykorzystał. Zresztą miałem bardzo zacną teściową. Chybaaaaa, że za pomocą mamusi chcesz coś wyprać, to insza temata. Każdy orze jak może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golik83 19.05.2021 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Zapisać mamie jako dożywocie, ale sprzedać? Nawet teściowej bym tak nie wykorzystał. Zresztą miałem bardzo zacną teściową. Chybaaaaa, że za pomocą mamusi chcesz coś wyprać, to insza temata. Każdy orze jak może. "Moja mama sprzedaje swoje mieszkanie i zamieszka z nami w domu, problem polega na tym że wykupiła swoje mieszkanie z bonifikatą 95% i po sprzedaży tego mieszkania musi wszystkie pieniądze zainwestować w nowy lokal mieszkalny. Dlatego kombinujemy z wykupem." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 20.05.2021 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 "Moja mama sprzedaje swoje mieszkanie i zamieszka z nami w domu, problem polega na tym że wykupiła swoje mieszkanie z bonifikatą 95% i po sprzedaży tego mieszkania musi wszystkie pieniądze zainwestować w nowy lokal mieszkalny. Dlatego kombinujemy z wykupem." To jaki problem mamę zrobić współwłaścicielem budowanego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts