Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kredyt na dom dwulokalowy

golik83

Recommended Posts

Wiem że pisze nie na temat ale nie mogę się powstrzymać aby napisać kilka słów.

Otóż zapewne mama w tym pokoiku będzie miała kuchnię, salon, jadalnie i sypialnię a do domu jak będzie wchodzić, będzie miała osobne wejście?

Ja jak wybudowałem dom to mamę zabrałem ze sobą, dałem jej pokój za darmo (nie pokoik) ma dostęp do kuchni, łazienki itd itp, jest traktowana przez mnie na równi ze mną i z moją żoną. Mamie nie potrzebne żadne zapisy sądowe aby była zabezpieczona bo trzeba mieć to coś w sobie.

Wiem że pisze nie na temat ale nie mogę się powstrzymać aby napisać kilka słów.

Otóż zapewne mama w tym pokoiku będzie miała kuchnię, salon, jadalnie i sypialnię a do domu jak będzie wchodzić, będzie miała osobne wejście?

Ja jak wybudowałem dom to mamę zabrałem ze sobą, dałem jej pokój za darmo (nie pokoik) ma dostęp do kuchni, łazienki itd itp, jest traktowana przez mnie na równi ze mną i z moją żoną. Mamie nie potrzebne żadne zapisy sądowe aby była zabezpieczona bo trzeba mieć to coś w sobie.

A ja ,to moją mamę kocham jeszcze bardziej niż Ty swoją, traktuje ją nie na równi ale jak Królową... Bo moja mama nie dość że bedzie miała dostep do kuchni salonu to jeszcze PRYWATNĄ łazienkę ....rozEbałeś mnie kolego tym tekstem

wiem że nie musze ale ci odpowiem,

Moja mama sprzedaje swoje mieszkanie i zamieszka z nami w domu, problem polega na tym że wykupiła swoje mieszkanie z bonifikatą 95% i po sprzedaży tego mieszkania musi wszystkie pieniądze zainwestować w nowy lokal mieszkalny. Dlatego kombinujemy z wykupem. Trzymaj się mamisynku :)

Zapisać mamie jako dożywocie, ale sprzedać? Nawet teściowej bym tak nie wykorzystał. Zresztą miałem bardzo zacną teściową. Chybaaaaa, że za pomocą mamusi chcesz coś wyprać, to insza temata. Każdy orze jak może.

"Moja mama sprzedaje swoje mieszkanie i zamieszka z nami w domu, problem polega na tym że wykupiła swoje mieszkanie z bonifikatą 95% i po sprzedaży tego mieszkania musi wszystkie pieniądze zainwestować w nowy lokal mieszkalny. Dlatego kombinujemy z wykupem."

"Moja mama sprzedaje swoje mieszkanie i zamieszka z nami w domu, problem polega na tym że wykupiła swoje mieszkanie z bonifikatą 95% i po sprzedaży tego mieszkania musi wszystkie pieniądze zainwestować w nowy lokal mieszkalny. Dlatego kombinujemy z wykupem."

To jaki problem mamę zrobić współwłaścicielem budowanego domu.