Reku1 21.05.2021 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2021 (edytowane) Czy kanały PCV jak w załączniku nadają się do odprowadzenia z okapu kuchennego?Odcinek ok.2m zamierzam puścić po stropie(w styropianie) czy nie są zbyt liche do tego celu?Ewentualnie mógłbym je zabezpieczyć nakładką z blachy w kształcie litery C.Czy można zastosować taką klapę zwrotną?(załącznik) Czy jednak istnieje lepsze,pewniejsze rozwiązanie? A może z kanały i kształtki z blachy ocynkowanej?(zał) Dziękuję za sugestie Edytowane 21 Maja 2021 przez Reku1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 22.05.2021 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 Lepsze z blachy. Teoretycznie nie powinny być z palnego plastiku, ale w praktyce nie ma się czym przejmować.W kanałach mogą osadzać się tłuszcze (chociaż przy duże prędkości przepływu, to się nie osadzą). Osadzone tłuszcze mogłyby się zapalić.Ja mam blaszaną rurę do wywiewu okapu. Klapkę mam plastikową - taką samą jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts