Pikabelko 22.05.2021 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 Cześć, rok temu skończyłem łazienkę. Kilka dni temu zauważyłem że pod miska WC (STELAŻ PODTYNKOWY) mam wilgotną fugę. W łazience jest ogrzewanie podłogowe a posadzka zabezpieczona folią w płynie. Wszystkie fugi po umyciu wysychają, natomiast te pod miską WC są cały czas wilgotne. Żadnych widocznych wycieków nie widać, nigdzie silikon ani fuga nie jest uszkodzona. Co może być powodem czegoś takiego. Pomóżcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.05.2021 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 Jakaś nieszczelność….może zbiornika (w zabudowie)? Nie podejrzewam, aby to były skropliny na zimnej powierzchni miski od spodu- bo to chyba sprawdziłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 22.05.2021 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 raczej różnica temperatur może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkwar 23.05.2021 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2021 Wody w ogrzewaniu podłogowym nie ubywa? po dłuższej chwili nie uzupełnia się woda w spłuczce? W pobliżu nie ma kabiny z odpływem liniowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 23.05.2021 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2021 Cześć, rok temu skończyłem łazienkę. Kilka dni temu zauważyłem że pod miska WC (STELAŻ PODTYNKOWY) mam wilgotną fugę. W łazience jest ogrzewanie podłogowe a posadzka zabezpieczona folią w płynie. Wszystkie fugi po umyciu wysychają, natomiast te pod miską WC są cały czas wilgotne. Żadnych widocznych wycieków nie widać, nigdzie silikon ani fuga nie jest uszkodzona. Co może być powodem czegoś takiego. Pomóżcie proszę. Bardzo możliwe jest , że to miska wc powoduje problem . Aktualnie modne są miski bez rantowe . Nie wszyscy producenci potrafią wyprodukować miskę , która po spuszczeniu wody , nie wykropli nic na zewnątrz górą miski . Może też być brak "kierownicy" . Jest to zawór umieszczony we wlocie wody do miski , którego zadaniem jest tak zakręcić wodą , aby ta nie przelała się górą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 23.05.2021 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2021 Gdy wrócicie po dwóch trzech dniach obejrzyj fugę. Jesli będzie sucha to raczej przyczyna jest delikatny przeciek wody spuszczanej na wylocie muszli - uszczelka porcelana/czarne pcv lub druga czarne pcv/szare pcv na kielichu (szczególnie gdy jest delikatny przeciwspadek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aruba85 30.09.2021 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 Cześć, rok temu skończyłem łazienkę. Kilka dni temu zauważyłem że pod miska WC (STELAŻ PODTYNKOWY) mam wilgotną fugę. W łazience jest ogrzewanie podłogowe a posadzka zabezpieczona folią w płynie. Wszystkie fugi po umyciu wysychają, natomiast te pod miską WC są cały czas wilgotne. Żadnych widocznych wycieków nie widać, nigdzie silikon ani fuga nie jest uszkodzona. Co może być powodem czegoś takiego. Pomóżcie proszę. Wiadomo co było przyczyną? Bo u siebie mam to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts