PaweL71 22.05.2021 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 Przy granicy mojej działki przebiega rura z gazem (z której czerpać będę gaz). Rura jest prawdopodobnie na głębokości 1 metra, działka jest w II strefie przemarzania gruntu czyli 1 m. Jak wygląda budowa ogrodzenia nad taką rurą z gazem? Mogę lać ciągły fundament? Do jakiej głębokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 24.05.2021 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2021 Prawnie nie wiem. Praktycznie pod rurą nie kopie się i nie zalewa betonem, a samą rure izoluje się ochronnie czyli zakłada na to inną rurę o większej średnicy. Jak znam życie -to wycięty fragment kanalizacyjnej zapiankowany. Obowiązkowo ciągłe folie ostrzegawcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 24.05.2021 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2021 Po to są mapy aby unikać kolizji. Nie należy stawiać fundamentu czegokolwiek na instalacjach a szczególnie na obcych instalacjach. Ktoś dał plamę tak prowadząc instalację. Awaria (rozszczelnienie) i możesz być winien a na pewno nie wysądzisz odszkodowania za zniszczony płot. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts