Robinson74 27.05.2021 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 Witam, Mam pytanie w związku z tym, że chciałbym zmieścić instalacje w pustce pod wełną a nad sufitem GK na poddaszu użytkowym. Oczywiście na razie nie ma ani wełny ani sufitu, ale chciałbym wiedzieć jaką wysokość należy przeznaczyć na profile i sam gips-karton. Gips-karton chyba ok. 15 mm, a reszta? I czy dobrze rozumiem, że przy ścianach ta konstrukcja jest nieco wyższa? Zależy mi na tej informacji, bo chciałbym wiedzieć ile centymetrów pustki wyjdzie bez konieczności obniżania pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 27.05.2021 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 (edytowane) Witam, Mam pytanie w związku z tym, że chciałbym zmieścić instalacje w pustce pod wełną a nad sufitem GK na poddaszu użytkowym. Oczywiście na razie nie ma ani wełny ani sufitu, ale chciałbym wiedzieć jaką wysokość należy przeznaczyć na profile i sam gips-karton. Gips-karton chyba ok. 15 mm, a reszta? I czy dobrze rozumiem, że przy ścianach ta konstrukcja jest nieco wyższa? Zależy mi na tej informacji, bo chciałbym wiedzieć ile centymetrów pustki wyjdzie bez konieczności obniżania pomieszczenia. Moderowano Ja sobie sufit opuściłem o 30cm, wiedząc, że między belkami a sufitem będzie 30cm izolacji. Jednocześnie podwyższyłem o pół bloczka ściany bo w projekcie gotowym było przeznaczone tylko 20cm Edytowane 28 Maja 2021 przez Tomaszs131 Polityka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 28.05.2021 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 (edytowane) Ściany już stoją, dach też, więc co tu mogę zmienić i zadecydować? Pytam ile zajmuje stelaż z płytami g-k. 5 cm? 7 cm? Więcej? Innymi słowy, mam jętki 18cm, między nimi ocieplenie, a także 12cm pod nimi (w sumie 30cm wełny). Wysokość pomieszczenia na gotowo to 270cm, czyli wiem gdzie będzie spodnia część płyty g-k (spód sufitu). Nie wiem natomiast jaka jest wysokość konstrukcji wraz z płytą g-k. Znając tę wysokość, będę wiedział ile mam pustki powietrznej między spodem wełny a górą konstrukcji mocowania płyt g-k. Edytowane 28 Maja 2021 przez Robinson74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 28.05.2021 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Bez sensu pytanie . Ale skoro masz wysokość pomieszczenia na gotowo i poziom konstrukcji dachu, to różnica to jest właśnie wysokość twojej konstrukcji sufitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 28.05.2021 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Żeby się dobrze zrozumieć, to pytam o typową wysokość elementów zaznaczonych czerwoną strzałką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabi88 28.05.2021 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 To co pokazujesz na rysunku to UD40 + 2x kartongips. Przy krzyżowym nad UD40 powinien jeszcze iść CD60, który ma 3cm. Razem 9,5cm.W praktyce 10-12 cm to najmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 28.05.2021 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 OK. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts