Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt domku za 9000 PLZ czy to duzo ?

c-m

Recommended Posts

jako ze bywam na forum od razu mnie zapedzilas do tej twojej wiekszosci...

tak z ciekawosci sprawdzilam twoja historie postow.przesiadujesz tu od rana do nocy,a kiedy czas na prace.jako czlowiek w koncu sypiasz a to sie nie zalicza do kosztow projektu.

no moze to uzaleznienie od internetu. nie doliczasz tego czasu chyba w koszty inwestora, to tak na marginesie.

• Odpowiedzi 216
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Morawa

20 architektów (z referencjami jak sądzę) i żaden nie wybrany. Współczuję tym architektom. Musisz być niezłym snobem albo lubisz krasnale.

Czas na ciekawa polemike jest zawsze, ale na taką nie ma. Obrażasz wszystkich na tym forum.

I jeżeli już nie możesz wytrzymać żeby coś napisać to włącz proszę polską klawiaturę chyba, że tego nie potrafisz.

Pozdrawiam

mam ciezki charakter i jestem bardzo wymagajac to prawda.tczcianki bede uzywala jaka mi odpowiada jest to dopuszczalne w internecie.

Snonem to raczej jestes ty widac to doskonale po twoich postach.nadodatek niezle dobrales sobie nik ,calkiem pasuje do twojej osobowosci,lekki i pusty a zarazem odbijajacy sie i mozeto tylko po portfelach.

pracuje przy komputerze caly dzien i czesto noce - i jesli mam mozliowsc sluze swoją wiedzą na forum. Jestem pewien ze czasu na prace poswiecam wiecej niz Ty. jesli pracujesz wiecej to jestem pelen podziwu. Twoje docinki sa nie na miejscu.

ja pracuje tylko 9 godziny dziennie od 6 do 16 przez 6 dni.wiecej nie moge bo odbiloby sie to na jakosci mojej pracy i tego co robie.pozatym jakosc moich uslug by sie bardzo pogorszyla jesli bym tu przebywala 50/50 w godzinach mojej pracy.

Morawa

Bardzo wymagać trzeba umieć. Najpierw od siebie. To ta trzcionka. Jednocześnie przepraszam za tekst z trzcionką zmieniłem go. Trudno jednak zdążyłaś (bo chyba -aś).

Chyba lepiej pingpong niż traktor. To bez znaczenia.

A propos portfela za "bardzo wymagający" albo raczej "może tak a może inaczej" są oczywiście dodatkowe opłaty to normalne. Jeżeli tego nie rozumiesz to zapraszam do kiosku "Ruchu" lektura 3000 gotowych projektów na pewno pozwoli Tobie wybrać coś wyszukanego. W innym przypadku nie zawracaj ludziom głowy.

Oczywiście pozdrawiam.

Morawa

20 architektów (z referencjami jak sądzę) i żaden nie wybrany. Współczuję tym architektom. Musisz być niezłym snobem albo lubisz krasnale.

Pozdrawiam

Wybralam jednego z najlepszych w Polsce.musze cie zmartwic ale bardzo porzadny czlowiek ponad 10 lat praktyki i co najwazniejsze woda sodowa nie udzerzyla mu do glowy jak pozostalym snobom.wlasnie oni strasza ze jesli ktos jest znany to bedzie drogo itp. sami ciagna wiecej jak ich nauczyciel.

moze to brak praktyki i wiedzy?

Morawa

Kiepsko cenisz swój czas, skoro odwiedziłaś aż 20 architektów.

Poza tym arogancki i atakujący ton twoich nielicznych postów przy dość długim uczestnictwie na forum świadczy chyba o tym,że nie masz po prostu nic ciekawego do powiedzenia.Na forum się pomaga,dzieląc swoją wiedzą i doświadczeniem,a jeśli już sie kogoś,coś krytykuje,to trzeba zachować poziom.A o poziomie właśnie Ty wypowiedziałaś się najwięcej.

Przepraszam,ale jakie masz kwalifikacje,by oceniać pracę innych?

I już współczuję Twoim wykonawcom.Tutaj też na pewno masz wiele do powiedzenia.

włącz polską klawiaturę

O rany, wiem, ze to off-topic, za co przepraszam, ale czy mozna tak sobie wlaczyc polska klawiature? Mam angielskie Windows XP i do tej pory mi sie nie udalo! Jezeli to mozliwe, prosze o pomoc!

nie mozesz wlaczyc Pl klawiatury bo masz winde eng lub niemiecka, a co do polskich znakow to mnie wkurza jak mi ktos mowi ze mam je wlaczyc jak nie umiesz czytac to kup sobie gazete tam masz Pl czcionki ,nie znam nikogo kto do mnie pisze z Pl czcionka no chyba ze jakas starsza babcia gdzie szuka ALTa

pozdrawiam

... Kto to jest? Według mnie do takiego określenia może mieć tylko prawo architekt - czyż nie?

....

He he he a obiekty liniowe, hydrotechniczne, drogowe, maszty itp, to co też projektantem ma być architekt ??? Obiekty budowlane to nie tylko budynki. Popatrz szerzej na sprawy i przeczytaj całą ustawę Pb wraz z rozporzadzeniami naprawdę tam wszystko jest ustalone.

Pozdrawiam

O rany, Wy jeszcze walkujecie ten temat? Nie ublizajcie sobie i sie nie obrazajcie. Tu kazdy ma racje, i kazdy robi jak uwaza. Architekt chce jak najwiecej zarobic, inwestor chce wybudowac dom jak najtaniej i zaczyna oszczedzac juz w fazie poszukiwania projektu. Nam sie trafil projektant za nieduze pieniadze, ale powiem szczerze, za drugi raz nie korzystalabym z jego uslug, tylko szukala lepszego.

Na szczęście mam raczej typową działkę, wiedziałam jakie mam potrzeby jeśli chodzi o dom, głównie układ wnętrz. Nie chciałam nic , lub prawie nic zmieniać w projekcie. Z zewnątrz dom miał być ładny i prosty. Projektu szukaliśmy od kilkunastu lat - to było nasze hobby. Gdy nadszedł czas mąż zadzwonił do biura projektowego - mamy wybrany projekt, ale dlaczego te sypialnie takie małe?! Pani stwierdziła, że proszę bardzo- jest z większymi. Zmiany minimalne. Ja za dziewięć tys. chciałabym projektu idealnego ale nie wierzę, że taki istnieje, zbyt wiele sprzecznych rzeczy chciałabym w nim umieścić. Ale rozumiem ludzi którzy nie mieli szczęścia znaleźć odpowiedniego gotowca. Choć na rynku są ich setki to większość ma jakiś poważny defekt z punktu widzenia inwestora albo... nie mieści się na działce.

D'arek (znaczy Ela) niezrozumienie polega na tym, ze osoby, ktore zamowily indywidualny projekt, albo nie chcialyby wiecej katalogowcow, nie zrobily tego z powodu, ze maja dzialke nie tak prostą albo nie mieli szczescia znalezc gotowca. to sa zwykle swiadome wybory tych ludzi. inaczej faktycznie projekt indywidualny nie roznilby sie niczym od adaptacji i zmian w gotowcach, a nie o to chodzi przy projektowaniu domu.

oczywiscie bede stronniczy - ale smiem twierdzic, ze to Ty nie mialas szczescia pracowac nad projektem indywidualnym razem z odpowiednio przygotowaną do tego osobą.

pozdrawiam

Nie rozumiem pewnych rzeczy.

Jest w czym wybierać.

Ja kupowałem projekt rok.

Naprawdę odwiedziłem paru architektów i ich pracowni.

A w końcu kupiłem gotowy, część przerobili w pracowni, część w trakcie (musiałem zatwierdzać zmiany aneksami w pozwoleniu na budowę bo nie były małe.)

I mam com chciał.

I podoba mi się teraz wszystko.

A zasiedziały od lipca 2004r forumowicz - niech troszkę wyluzuje.

Nie rozumiem pewnych rzeczy.

Jest w czym wybierać.

Ja kupowałem projekt rok.

Naprawdę odwiedziłem paru architektów i ich pracowni.

A w końcu kupiłem gotowy, część przerobili w pracowni, część w trakcie (musiałem zatwierdzać zmiany aneksami w pozwoleniu na budowę bo nie były małe.)

I mam com chciał.

I podoba mi się teraz wszystko.

A zasiedziały od lipca 2004r forumowicz - niech troszkę wyluzuje.