asaledr 08.06.2021 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2021 Muszę poczekać na mapkę bo jest potrzebna do wniosku. Zastanawiam się czy zasadnicza (sytuacyjno-wysokościowa) wystarczy.A tak to postawie blaszaka niebawem i wtedy złoże wniosek, bo w sumie blaszak i tak się przyda żeby składować różne rzeczy to i pewnie wtedy z taryfą G będzie prościej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/262863-uzbrojenie-dzia%C5%82ki-rolnej-w-pr%C4%85d/page/2/#findComment-7926903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loziniak 08.06.2021 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2021 Muszę poczekać na mapkę bo jest potrzebna do wniosku. Zastanawiam się czy zasadnicza (sytuacyjno-wysokościowa) wystarczy. Ja do PGE wysłałem zgłoszenie ze zrzutem ekranu z geoportalu, w GIMPie zaznaczyłem na czerwono miejsce podłączenia prądu. Przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/262863-uzbrojenie-dzia%C5%82ki-rolnej-w-pr%C4%85d/page/2/#findComment-7926925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaledr 08.06.2021 23:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2021 A tak właściwie to po co im gdzie jest budynek czy tam ten garaż skoro oni i tak nie podłączają do tego budynku tylko stawiają skrzynkę pod płotem i do widzenia. Czy chodzi tylko o określenie taryfy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/262863-uzbrojenie-dzia%C5%82ki-rolnej-w-pr%C4%85d/page/2/#findComment-7926968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nano8 27.10.2021 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2021 Polecam artykuł i komentarze dotyczące prądu docelowego na pustej działce, nawet rolnej najważniejsze jest określenie "obiektu" "Prąd na Pustej działce Rolnej. Jak to załatwić?" http://domek35m2.blogspot.com/2015/02/prad-na-pustej-dziace-rolnej-jak-to.html?m=1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/262863-uzbrojenie-dzia%C5%82ki-rolnej-w-pr%C4%85d/page/2/#findComment-7957547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mochmoch2 28.07.2023 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 (edytowane) Cześć wszystkim! Chciałbym podzielić się z Wami moimi przemyśleniami na temat inwestycji w działkę budowlaną. Mam na myśli szczególnie porównanie między działką "uzbrojoną" a "nieuzbrojoną". W skrócie - moje doświadczenie i analiza mówią mi, że warto rozważyć kupno działki uzbrojonej. Poniżej znajdziecie kilka kluczowych argumentów. Gotowość do budowy: Uzbrojona działka jest gotowa do natychmiastowego rozpoczęcia budowy. Nie musisz czekać na podłączenie mediów, co przyspiesza proces i pozwala uniknąć opóźnień. Mniejsze ryzyko niespodziewanych kosztów: Przy nieuzbrojonej działce trudno dokładnie przewidzieć koszty podłączenia mediów. Ceny za podłączenie prądu, wody, kanalizacji czy gazu mogą być zaskakująco wysokie, a także mogą się różnić w zależności od lokalizacji i dostawców usług. Działka uzbrojona eliminuje te niespodziewane wydatki. Wartość rezydualna: Działki uzbrojone zazwyczaj są bardziej atrakcyjne dla potencjalnych kupców, co oznacza, że w razie potrzeby łatwiej jest je sprzedać i często można uzyskać lepszą cenę. Komfort i oszczędność czasu: Proces uzbrajania działki może być czasochłonny i stresujący, zwłaszcza jeśli jesteś nowy w świecie budownictwa. Wybór działki uzbrojonej pozwala zaoszczędzić czas i nerwy. Pewność: Nie zawsze jest pewne, czy uzbrojenie nieuzbrojonej działki będzie możliwe. Zależy to od wielu czynników, takich jak bliskość infrastruktury, warunki terenowe, regulacje prawne itp. W przypadku działki uzbrojonej to ryzyko jest eliminowane. Planowanie przestrzenne: Uzbrojone działki często są częścią większych planów zagospodarowania przestrzennego, co oznacza, że są dobrze przemyślane pod kątem dostępu do dróg, oświetlenia itd. Oczywiście, cena działki uzbrojonej będzie zazwyczaj wyższa, ale w długim terminie taka inwestycja może okazać się bardziej ekonomiczna i mniej kłopotliwa. Zawsze zalecam przeprowadzenie dokładnej analizy kosztów i korzyści przed podjęciem decyzji. Mam nadzieję, że te informacje okażą się dla Was pomocne. Czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia lub chciałby dodać coś od siebie? Pozdrawiam! Edytowane 28 Lipca 2023 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/262863-uzbrojenie-dzia%C5%82ki-rolnej-w-pr%C4%85d/page/2/#findComment-8069383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.07.2023 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 Cześć wszystkim! Chciałbym podzielić się z Wami moimi przemyśleniami na temat inwestycji w działkę budowlaną. Mam na myśli szczególnie porównanie między działką "uzbrojoną" a "nieuzbrojoną". W skrócie - moje doświadczenie i analiza mówią mi, że warto rozważyć kupno działki uzbrojonej. Poniżej znajdziecie kilka kluczowych argumentów. Gotowość do budowy: Uzbrojona działka jest gotowa do natychmiastowego rozpoczęcia budowy. Nie musisz czekać na podłączenie mediów, co przyspiesza proces i pozwala uniknąć opóźnień. Mniejsze ryzyko niespodziewanych kosztów: Przy nieuzbrojonej działce trudno dokładnie przewidzieć koszty podłączenia mediów. Ceny za podłączenie prądu, wody, kanalizacji czy gazu mogą być zaskakująco wysokie, a także mogą się różnić w zależności od lokalizacji i dostawców usług. Działka uzbrojona eliminuje te niespodziewane wydatki. Wartość rezydualna: Działki uzbrojone zazwyczaj są bardziej atrakcyjne dla potencjalnych kupców, co oznacza, że w razie potrzeby łatwiej jest je sprzedać i często można uzyskać lepszą cenę. Komfort i oszczędność czasu: Proces uzbrajania działki może być czasochłonny i stresujący, zwłaszcza jeśli jesteś nowy w świecie budownictwa. Wybór działki uzbrojonej pozwala zaoszczędzić czas i nerwy. Pewność: Nie zawsze jest pewne, czy uzbrojenie nieuzbrojonej działki będzie możliwe. Zależy to od wielu czynników, takich jak bliskość infrastruktury, warunki terenowe, regulacje prawne itp. W przypadku działki uzbrojonej to ryzyko jest eliminowane. Planowanie przestrzenne: Uzbrojone działki często są częścią większych planów zagospodarowania przestrzennego, co oznacza, że są dobrze przemyślane pod kątem dostępu do dróg, oświetlenia itd. Oczywiście, cena działki uzbrojonej będzie zazwyczaj wyższa, ale w długim terminie taka inwestycja może okazać się bardziej ekonomiczna i mniej kłopotliwa. Zawsze zalecam przeprowadzenie dokładnej analizy kosztów i korzyści przed podjęciem decyzji. Mam nadzieję, że te informacje okażą się dla Was pomocne. Czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia lub chciałby dodać coś od siebie? Pozdrawiam! Ładnie napisane. Aż zacytuję by nie zniknęło lub nie uległo wypaczeniu w wyniku edycji Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/262863-uzbrojenie-dzia%C5%82ki-rolnej-w-pr%C4%85d/page/2/#findComment-8069400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts