loziniak 08.06.2021 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2021 Przy okazji mojego pierwszego wpisu w dzienniku budowy dostałem pytanie o sposób wykonania ścian jak w temacie. Jak będzie wyglądać prefabrykacja paneli? Widziałem w Polsce montaż z paneli ze słomą, ale panele były obite płytami, a nie tynkowane gliną. Z kolei przy glinie zwykle szkielet wypełniany jest słomą na budowie, czyli bez prefabrykacji. Otóż firma, którą znalazłem robi to w ten sposób, że prefabrykują ściany i stropy z rusztowań drewnianych, wypełnionych słomą. Nie są wcześniej niczym obijane. Dopiero po zmontowaniu konstrukcji następuje tynkowanie ścian. A w przypadku, o którym mówisz, czym obijane były panele, płyta gliniana, osb, kartongips? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 08.06.2021 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2021 Tam było OSB, dom jakieś 8-10 lat temu, jeśli dobrze kojarzę południowo-zachodnia Polska.Jak masz jakieś zdjęcia czy link, do proponowanego rozwiązania to poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loziniak 09.06.2021 00:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 Najwięcej zdjęć mają na swoim facebooku, powinno być dostępne bez zalogowania: https://www.facebook.com/slomianydom/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts