Arturo1972 09.06.2021 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 Ja teraz mam 23* bez chłodzenia i bez zamykania rolet. Ale coś za coś w okresach przejściowych wcześniej zaczynam i później kończę z ogrzewaniem. *pisałem z głowy po przejrzeniu termometrów jednak 23,3-23,8 A ja mam obecnie o tyle... Bez chłodzenia i z reku przełączonym jakiś czas temu na GWC,co niewiele zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tanarro 09.06.2021 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 W sypialni rodziców? Bo uśrednione na rekuperatorze to kant rzyci potłuc - zaniża je pusta strefa dzienna. Odrębny monitor jakości powietrza. Ale jak będziesz chciał, to schłodzisz bez problemu mocą >>3kW mieszając klimą powietrze w obiegu zamkniętym (niewiele wpuszczając ciepła i wilgoci z zewnątrz).. Właśnie myślałem wstępnie o TCL Split T-Smart TAC-12CHSD FPI. Ma 3.5kW i chyba jest dość cichy. Kompletnie się na tym nie znam więc na ten moment błądzę jeszcze po omacku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 09.06.2021 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 Mała aktualizacja. Właśnie wróciłem z relaksu na tarasie z uchylonym onknem tarasowym. Taką oto temperaturę w salonie obaczyłem : Współczuję biednym gościom, którzy mają fix-y . Dla mnie są biedni nie tylko umysłowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.06.2021 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Mała aktualizacja. Właśnie wróciłem z relaksu na tarasie z uchylonym onknem tarasowym. Taką oto temperaturę w salonie obaczyłem : [ATTACH=CONFIG]457036[/ATTACH] Współczuję biednym gościom, którzy mają fix-y . Dla mnie są biedni nie tylko umysłowo Ty chyba w suterenie mieszkasz. Normalnie to jest niemożliwe bez klimy. Taka temperaturę miałem na pietrze zimą, gdy zapomniałem przez 2 dni pompe załączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 10.06.2021 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Ty chyba w suterenie mieszkasz. Normalnie to jest niemożliwe bez klimy. Taka temperaturę miałem na pietrze zimą, gdy zapomniałem przez 2 dni pompe załączyć. Termometr pewnie 1,5m od tych otwartych drzwi tarasowych. Jak na zew było wtedy pewnie ok. 15-16, zawiało i szybka fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 10.06.2021 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Ja nie mam wszystkich fixow, choć większość. Jednak nawet te otwierane zamykam z uporem maniaka, bo nic nie irytuje bardziej od brzęczącej muchy czy komarów. Jakoś nie czuję się z tego powodu biedny umysłowo Wręcz przeciwnie. Temperaturę mam w domu taką jaką chcę, a nie taka jaka wpadnie przez okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 10.06.2021 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 U mnie obecnie 23C przez to, że HST ciągle otwarty. Byłoby mniej. Bez klimy. Tyle co bypass w reku na noc i moc 60 czy 70% ustawione. W sypialni na piętrze od południa gdzie mam 16m2 okien 22,4C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.06.2021 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Odrębny monitor jakości powietrza. Pytanie bylo gdzie zmierzone. Drugiego oczywistego nie zadałem - czy skalibrowany (bo juz były dyskusje z kimś, kto po kalibracji musiał zmiennić zdanie o 180*). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 10.06.2021 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 U mnie obecnie 23C przez to, że HST ciągle otwarty. Byłoby mniej. Bez klimy. Tyle co bypass w reku na noc i moc 60 czy 70% ustawione. W sypialni na piętrze od południa gdzie mam 16m2 okien 22,4C. I przez te 16m2 ślońce wpada do środka? U mnie bez rolet temperatura w takim ślońcu rośnie w oczach, a nie mam w sumie aż takich przeszkleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 10.06.2021 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 I przez te 16m2 ślońce wpada do środka? U mnie bez rolet temperatura w takim ślońcu rośnie w oczach, a nie mam w sumie aż takich przeszkleń Wiadomo, że nie. Żaluzje mnie chronią Docelowo będę montował chłodnicę kanałową ja Ty.Tylko w tym roku nie ogarnąłem się i już nie zdążę. Poza tym nie wybrałem jeszcze co będzie źródłem chłodu dla niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts