Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceny węgla idą w górę. Idzie drożyzna!!!

DUNIA.MD

Recommended Posts

• Odpowiedzi 158
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ile ludzi zginęło przez religie, różne religie - policzyłeś? Obydwie Ameryki "nawracano" metodą którą rozsławił błogosławiony Jose de Anchieta (1534-1597). "Miecz i żelazny pręt to najlepsi kaznodzieje" - to było jego credo. W uznaniu dla jego dokonań został beatyfikowany w 1980 roku. Kto tego dokonał to już Uncle Google pomoże

Ile ludzi zginęło przez religie, różne religie - policzyłeś? Obydwie Ameryki "nawracano" metodą którą rozsławił błogosławiony Jose de Anchieta (1534-1597). "Miecz i żelazny pręt to najlepsi kaznodzieje" - to było jego credo. W uznaniu dla jego dokonań został beatyfikowany w 1980 roku. Kto tego dokonał to już Uncle Google pomoże

A jakie to ma znaczenie ilu zginęło?

Tu i teraz i w przyszłości w moim interesie jest aby silny katolicyzm trwał. Liberalizm typu LGBT nie pasuje mi a Islam to porostu drugi biegun którego nie można zaakceptować to tak jakbyś znalaz sie w innym świecie. Do katoli nie muszę się przystosowywać w tym środowisku można łatwo przetrwać bo niezależnie wierzysz czy nie w tym prawdopodobnie zostałeś wychowany wiec nawet wrazie fundamentalizmu katolickiego łatwo się przystosujesz.

Kościół wmawia Ci, że seks to zło. Potem że bez ślubu nie masz prawa do niego, a co za tym idzie, rozmnażania. Następnie, gdy mąż stosuje terror i przemoc wobec Ciebie i dzieci, każe Ci trwać w małżeństwie, bo rozwód to grzech. W gnębieniu kobiet, Kościół, nie ma sobie równych.

Kościół wmawia Ci, że seks to zło. Potem że bez ślubu nie masz prawa do niego, a co za tym idzie, rozmnażania. Następnie, gdy mąż stosuje terror i przemoc wobec Ciebie i dzieci, każe Ci trwać w małżeństwie, bo rozwód to grzech. W gnębieniu kobiet, Kościół, nie ma sobie równych.

Chłopie ja nie patrze na takie pierdoły . Ja patrze czy mogę na tym więcej zyskać czy stracić (nie mówię o pieniądzach).

Dla mnie wiara w cokolwiek niematerialnego to kretynizm ale na kretynach więcej zyskasz. Jeśli nadejdzie kiedyś taki dzień to będą umierać za Ciebie abyś przetrwał

Edytowane przez kulibob

Jeśli nadejdzie kiedyś taki dzień to będą umierać za Ciebie abyś przetrwał

Musiałbyś się Rydzyk nazywać:

https://www.onet.pl/informacje/onetkujawskopomorskie/proces-o-tadeusza-rydzyka-grupa-parlamentarzystow-podpisala-specjalne-oswiadczenie/d0bpcef,79cfc278

Każda sekta jest groźna, bo to już sekta a nie wiara.

Chłopie ja nie patrze na takie pierdoły . Ja patrze czy mogę na tym więcej zyskać czy stracić (nie mówię o pieniądzach).

Dla mnie wiara w cokolwiek niematerialnego to kretynizm ale na kretynach więcej zyskasz. Jeśli nadejdzie kiedyś taki dzień to będą umierać za Ciebie abyś przetrwał

Strasznie spodobał mi się facet z Mediolanu, który za 18 tys euro,sprzedał namalowany na ulicy prostokąt, twierdząc, że jest to posąg medytującego Buddy stworzony z ducha i przestrzeni.Czyż można bardziej twórczo rozwinąć handel czymś, czym handluje KK od 2 tys lat ? Piękne ! :D

Strasznie spodobał mi się facet z Mediolanu, który za 18 tys euro,sprzedał namalowany na ulicy prostokąt, twierdząc, że jest to posąg medytującego Buddy stworzony z ducha i przestrzeni.Czyż można bardziej twórczo rozwinąć handel czymś, czym handluje KK od 2 tys lat ? Piękne ! :D

Nie rozumiem. Jak ktoś debil to co zrobisz

Sprawą kluczową dla dobra Polski jest wypowiedzenie konkordatu. Racjonalnie i szybko !

Co zyskasz na osłabieniu katolicyzmy?

Ja widze co stracę mniej wazne rozrost LGBT

Dużo poważniejszy problem otwarta droga dla Islamu

Dla mnie lepszy swój fantyk którego rozumiem niż obcy którego nie ogarniam

Co zyskasz na osłabieniu katolicyzmy?

Wolność, to chyba jest najważniejsze w życiu człowieka.

Dzisiaj nie ma tej wolności, katole wchodzą butami wszędzie, począwszy od szkół(krzyże na ścianach, religia) po łamanie Konstytucji lub narzucanie na siłę swoich norm moralnych wbrew zdaniu większości.

Widocznie Ty nie rozumiesz tego lub jak bardzo jesteś ubezwlasnowolniony przez katoli.

Chcą się bawić w wiarę to do budynku zwanego Kościołem i tam niech się nawracaja nawzajem.

Państwo Polskie nie powinno być wyznaniowe pod butem jakiejkolwiek wiary a dzisiaj jest totalnie wyznaniowe,za które I Ty płacisz w "budżecie koscielnym"

Edytowane przez Arturo1972

Wolność, to chyba jest najważniejsze w życiu człowieka.

Dzisiaj nie ma tej wolności, katole wchodzą butami wszędzie, począwszy od szkół(krzyże na ścianach, religia) po łamanie Konstytucji lub narzucanie na siłę swoich norm moralnych wbrew zdaniu większości.

Widocznie Ty nie rozumiesz tego lub jak bardzo jesteś ubezwlasnowolniony przez katoli.

Chcą się bawić w wiarę to do budynku zwanego Kościołem i tam niech się nawracaja nawzajem.

Państwo Polskie nie powinno być wyznaniowe pod butem jakiejkolwiek wiary a dzisiaj jest totalnie wyznaniowe,za które I Ty płacisz w "budżecie koscielnym"

Mi wisi czy wiszą krzyże, czy w to wierzą i czy dają na tace. Wyznaję zasadę lepszy stary wróg niż nowy. Z tym umie żyć i to oni moga się przeciwstawić hordzie.

A wróg mojego wroga....

Konstytucja..? Po pierwsze nie może szkodzić a " wolnść" jest zła jeśli pozwala ludziom decydować o szczepieniach czy dopuszcza wroga wewnętrznego.

Państwo Polskie po pierwsze powinno chronić przed wrogiem wewnętrznym jak i zewnętrznym. A katole sa dodatkową bariera wewnętrzną. Dlatego uważam że kościół powinien być wspierany przez państwo i nie mowie w kwestii wiary bo mnie to wali ale jako jeden z filarów bezpieczeństwa wewnętrznego.

To tylko mniejsze zło, ubezpieczenie

Mi wisi czy wiszą krzyże, czy w to wierzą i czy dają na tace. Wyznaję zasadę lepszy stary wróg niż nowy. Z tym umie żyć i to oni moga się przeciwstawić hordzie.

A wróg mojego wroga....

Konstytucja..? Po pierwsze nie może szkodzić a " wolnść" jest zła jeśli pozwala ludziom decydować o szczepieniach czy dopuszcza wroga wewnętrznego.

Państwo Polskie po pierwsze powinno chronić przed wrogiem wewnętrznym jak i zewnętrznym. A katole sa dodatkową bariera wewnętrzną. Dlatego uważam że kościół powinien być wspierany przez państwo i nie mowie w kwestii wiary bo mnie to wali ale jako jeden z filarów bezpieczeństwa wewnętrznego.

To tylko mniejsze zło, ubezpieczenie

Znaczy jesteś katolem, zresztą bardzo płytkim ;)

Konstytucja pod wodzą katoli i z ich poprawkami do niej szkodzi ludziom, szkodzi Polakom, naraża na niebezpieczeństwo utraty zdrowia i życia tysięcy Polaków tylko dlatego, że mają takie widzimisie.

To już powinno być znakiem żeby tych psycholi (katoli) na zbity pysk uziemić.

A Ty mówisz jeszcze, żeby płacić im za to z naszych pieniędzy ???

Ty tego nie widzisz, bo jesteś jednym z nich widocznie.

No cóż, słownictwo typu "lewactwo" jak z tego linka, charakteryzuje skrajnie nacjonalistycznych katoli typu Rydzyk, Pawłowicz itp.

Propaganda z TVPis,TRWAM widzę odniosla duży sukces.

Myślę, że dużo nie rozumiesz ale mieszkając na zascianku Polski nie jest to dziwne.

Nie WY będziecie określali czym jest rodzina (bo mama i babcia wychowująca dzieci to już nie),

Nie WY będziecie określali od jakiego momentu z płodu powstaje człowiek.

Nie WY będziecie określali jaka wiara jest ta najlepsza.

Nie WY będziecie określali, że kobieta z kobietą nie może żyć razem.

Nie WY będziecie określali czy InVitro to grzech.

Dlatego zielonego pojęcia nie masz człowieku czym jest Wolność bo katoszariat jest właśnie w Polsce.

Kulibob! Miałem Ciebie za oryginała a ty jesteś po prostu swojskiego chowu zakuty katol. Pseprasam - głebokiej wiary. Produkt tzw. kościoła katolyckego. Buk z toba! Oraz Lipa, Klon i Osika. To wszystko. Gdyby Janusz Szymik był twoim synem też byś wyparł, że nic się nie stało? Polacy, nic się nie stało to nie z mydła, się nie zmydli. Ludowy katolicyzm tak wygląda: organy, kwiaty, sztandary i ornaty a nad okolica dominujący hałas dzwonów. My tu rządzimy! A za ołtarzem waniajet truchłem. Dźwięk dzwonów jest niby fajny lecz jeśli rozumiesz co oznacza, to budzi zgrozę. Nie mniejszy niż zapach dymów z Dachau czy Oświęcimia. Na zakończenie po raz enty zapytam się: Dlaczego najwyższy budynek w okolicy ( noo, ten z wieżą) musi być zabezpieczony przed siłami przyrody za pomocą masońskiego wynalazku? To modlitwa o opiekę boską nie wystarczy, nie jest skuteczna????? Oooo, to co na to Wszechmocny? Coś tu się kópy nie trzymi: z ambony masoni sa źli, lecz aby strzec domu bożego to piorunochron jest cacy? https://inzynierbudownictwa.pl/narodziny-piorunochronu/ Za wiki: https://pl.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Franklin

Czyli hipokryzja na odcinku miłości do bliźniego oraz wątpliwości co boskiej wszechmocy. Wystarczy używać rozumu i wyciągać wnioski. Spróbujcie zapytać proboszcza o te tematy a zobaczycie, że meandry Narwi to prosta autostrada przy jego odpowiedziach. Bo wszystko zależy od interpretacji.

Miałem duchownego w rodzinie. Nie był złym człowiekiem, lecz odpowiedzią było najczęściej "ciekawośc to pierwszy stopień do piekła". Dogmat ,dogmat über alles! Temat znam aż za dobrze.

@Arturo1972 :yes:

Alessandro:yes:

Edytowane przez Bertha
Miałem ..... oraz literówki