Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceny węgla idą w górę. Idzie drożyzna!!!

DUNIA.MD

Recommended Posts

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Arturo!!!

Tyt tak na serio ?Czy jaja se robisz?

A czemu mam sobie jaja robić ?

Na co dzień robię zakupy z muzułmanami przed czy za mną w kolejce do kasy i to nie od wczoraj a od kilkunastu lat,czy to w Tesco czy w Lidlu.

Ale ja mieszkam w cywilizowanej Polsce a nie na zadupiu czyli na wschodzie Polski gdzie tak jak na Białorusi jest ograniczenie w dostępie do cywilizacji...

Edytowane przez Arturo1972

Ja się nikogo nie obawiam, ale kompletnie nie rozumiem postawy Arturo1972 czy Bertha. Religia to opium dla mas i pętanie umysłu (zgadzam się z tym stwierdzeniem). Piszecie bardzo ostro (albo i bardziej) o katolicyzmie i ciepło o islamie. Ja bym widział wasze postawy jako spójne gdybyście po wszystkich religiach jak po burej. Serio pytam jakie podstawy takiego podejścia.

Na co dzień robię zakupy z muzułmanami przed czy za mną w kolejce do kasy i to nie od wczoraj a od kilkunastu lat,czy to w Tesco czy w Lidlu. Ale ja mieszkam w cywilizowanej Polsce a nie na zadupiu czyli na wschodzie Polski gdzie tak jak na Białorusi jest ograniczenie w dostępie do cywilizacji...

W tej samej kolejce stałeś też obok wyznawców innych religii, niektórych nawet dużej ilości. Podejrzewam, ze wielu uśmiechnęło się do ciebie a na pewno nikt ci w tej kolejce krzywdy nie zrobił. Co z tego wynika? Ano nic. No może tylko to, że powiedzieć, że napisałeś argument z czapy to nic nie powiedzieć ;)

Edytowane przez giman

Ja się nikogo nie obawiam, ale kompletnie nie rozumiem postawy Arturo1972 czy Bertha.

Religia to opium dla mas i pętanie umysłu (zgadzam się z tym stwierdzeniem). Piszecie bardzo ostro (albo i bardziej) o katolicyzmie i ciepło o islamie.

Ja bym widział wasze postawy jako spójne gdybyście po wszystkich religiach jak po burej.

Serio pytam jakie podstawy takiego podejścia.

W tej samej kolejce stałeś też obok wyznawców innych religii, niektórych nawet dużej ilości. Podejrzewam, ze wielu uśmiechnęło się do ciebie a na pewno nikt ci w tej kolejce krzywdy nie zrobił. Co z tego wynika? Ano nic. No może tylko to, że powiedzieć, że napisałeś argument z czapy to nic nie powiedzieć ;)

Pisząc, że jesteś z Wrocka i nieopodal, i pisząc takie bzdury domniemam, że Wrocek jest od Ciebie bardzo oddalony i mieszkasz na wsi zabitej dechami....

Mieszkając w Gliwicach i robiąc zakupy w Tesco, razem z "terrorystami islamskimi",jakich w Gliwicach jest na pęczki,to czego się spodziewasz ?

Że napiszę,że że islamista przede mną w kolejce do kasy odpalił bombe ?

Edytowane przez Arturo1972

Pisząc, że jesteś z Wrocka i nieopodal, i pisząc takie bzdury domniemam, że Wrocek jest od Ciebie bardzo oddalony i mieszkasz na wsi zabitej dechami....

Mieszkając w Gliwicach i robiąc zakupy w Tesco, razem z "terrorystami islamskimi",jakich w Gliwicach jest na pęczki,to czego się spodziewasz ?

Czy ty na poważnie masz taki problem ze zrozumieniem tekstu pisanego czy się ze mną droczysz?

Czy ty na poważnie masz taki problem ze zrozumieniem tekstu pisanego czy się ze mną droczysz?

Nie zamierzam się z nikim droczyc.

Do 2013 roku mieszkałem w centrum Gliwic,obok Polibudy ,gdzie studiują i ciapate i skośnookie.

Razem żeby robili zakupy w jednym sklepie.

Bomby nikt nie podłożył....

Ja się nikogo nie obawiam, ale kompletnie nie rozumiem postawy Arturo1972 czy Bertha. Religia to opium dla mas i pętanie umysłu (zgadzam się z tym stwierdzeniem). Piszecie bardzo ostro (albo i bardziej) o katolicyzmie i ciepło o islamie. Ja bym widział wasze postawy jako spójne gdybyście po wszystkich religiach jak po burej. Serio pytam jakie podstawy takiego podejścia.

Czy ty umisz czytać ze zrozumieniem tekstu pisanego?

Pokaż mi, gdzie ja ciepło napisałem o islamie czy jakiejkolwiek religii?

Tobie trza kawę na ławę, że każda religia służy panowaniu nad owczarnią vel poddanymi o skromnym aparacie postrzegania świata? Że służy objaśnianiu świata z sposób "przystępny"? To jest oczywiste, ale trzeba widzieć człowieka w drugim a nie gadać o miłości bliźniego a tępić jego (bliźniego) dlatego że bardziej śniady. Tak na marginesie zapytaj się osobę "głębokiej wiary" , czemu madame z Jasnej Góry jest taka opalona, zbyt opalona jak na Polkę? To zobaczysz i usłyszysz jazdę! Zrobisz to na pielgrzymce, to jakbyś granat wrzucił w .....

Do tego powiedz że kustosz muzeum w Szkockholmie - Westrin w 1905 roku znalazł i przetłumaczył dokument, że Paulini poddali klasztor i uznali zwierzchność Szwedów. Jeszcze dodaj że obraz nie obronił Jasnej Góry, gdyż przed oblężeniem został wywieziony do zamku w Lublińcu.

Zobaczysz wówczas miłość bliźniego :bash::bash::bash:

A to tylko fakty historyczne. Westrin za bardzo nie chwalił się odnalezionym dokumentem uznania zwierzchności szwedzkiej, gdyż był zafascynowany Sienkiewiczem i uważał że historii nie zmieni, na fakty nie wpłynie ,więc ciszej nad ta trumną.

Zaś ciemny lud łyka co mu nawinie się na uszy.

Czy ty umisz czytać ze zrozumieniem tekstu pisanego?

Mam nadzieję.

Pokaż mi, gdzie ja ciepło napisałem o islamie czy jakiejkolwiek religii?

Faktycznie nie napisałeś. Popłynąłem w rozmowie z Arturo (czat wyszedł a nie forum) i cię dołączyłem. Niniejszym odłączam.

Tobie trza kawę na ławę, że każda religia służy panowaniu nad owczarnią vel poddanymi o skromnym aparacie postrzegania świata?

Jako, że pisałem to samo to powyższe zdanie i cała reszta obok mnie a nie do mnie. Nie przeczytałeś ze zrozumieniem moich wpisów, ale wybaczam. Mogło cię ponieść skoro ja wcześniej przypisałem ci coś czego nie napisałeś.

...

Ja zgłosiłem wniosek do Redakcji ...

...

U Ciebie nie chodzą i pod drzwiami nie nawijają świadkowie jehowy?

... ich mowa jest tak przeciągnięta miłością z podtekstem że ich wiara jest jedyna i słuszna, a mowa o końcu świata i to co stanie z tymi nie wyznającymi ich wiary to co jest??

... szkoda, że na powyższe "wniosku" nie składałeś :rolleyes: :D

Szkoda że masz bardzo ograniczone miejsce w głowie do czytania ze zrozumieniem i nie pojmujesz jednego że tu jest temat o cenie węgla a ty mieszasz moje posty z innego tematu w tym.

Podnieca Cie rozpoczynanie kolejnej kłótni na forum? W jakim celu to robisz?

I gwoli wyjaśnienie o ile to pojmiesz to wytłumaczę że tamten temat jest o wszystkim, takie pogaduchy do poduchy a ten jest ukierunkowany na temat węgla.

Nie kłam, jest to temat "KORONAWIRUS-przydatne-informacje-walka-z-mitami-i-plotkami" a nie "o wszystkim" :)

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?362093-KORONAWIRUS-przydatne-informacje-walka-z-mitami-i-plotkami

Rozpocząłeś tam wywody na tematy religijne a w tym składasz "wniosek" ?

Czy ma to związek o jakiej religii jest dyskusja ?

"nie rozpoczynam kolejnej kłótni", zwracam uwagę na hipokryzję.

ps - "ograniczone miejsce w głowie" pozostawię bez komentarza.

Edytowane przez Chef Paul
ps

No nie dziwię się, starość jest okrutna. W temacie o wirusie jest wszystko poruszane, wystarczy tylko poczytać.

I weź się chłopie ode mnie delikatnie odsuń na dwa kroki, co ja pisałem o religii w tamtym temacie?? wspomniałem tylko o jednych z jednej wiary jako porównanie to ty rozciąglej tam ten temat

Masz problemy to zgłaszaj, pisz w temacie o uwagach o forum anie zaśmiecasz każdy (już chyba drugi albo trzeci temat) cytatami z innych tematów.

Twoja hipokryzja, "skróty myślowe" i "opinie" w tematach o których nie masz pojęcia oraz finalnie próby obrażania forumowiczów którzy się z tym nie zgadzają, zaczynają być dość znane na tym forum ... o "wnioskowaniu" wspominać nawet nie warto :D

"ormo czuwa gdy milicja śpi" :D

Chłopie kto tu obraża? Większego od ciebie to tu nie ma i nie było, prześledziłem trochę twojej poezji miłości do innych w tym do kilku twoich wybrańców z tego forum i masz czelność pisać o obrażaniu?? Widocznie takie priorytety tu masz i przyzwolenie że tobie wolno.

I jedno pytanie, adwokatem-obrońcą jesteś innych??

Zaczynasz niby inteligentnie innych podpuszczać, judzić a potem tak prowadzisz prowokująco dyskusje że jesteś cacy a inni są be. Znam ja takich fałszywych, zakłamanych ludzi, znam bardzo dobrze, szkoda że redakcja się nie poznała jeszcze na tobie.

W punkt, "nie poznała się" :) ... Kiedy zacznie poznawać się na "wnioskującym" "chłopie" ? :D

ps - pisz więcej, zawsze pośmiać się warto :D

ps2 - śledź dalej i nie zapomnij o "wnioskoawniu" :D

Edytowane przez Chef Paul
ps2