Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceny węgla idą w górę. Idzie drożyzna!!!

DUNIA.MD

Recommended Posts

• Odpowiedzi 158
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...

Ja zgłosiłem wniosek do Redakcji ...

...

U Ciebie nie chodzą i pod drzwiami nie nawijają świadkowie jehowy?

... ich mowa jest tak przeciągnięta miłością z podtekstem że ich wiara jest jedyna i słuszna, a mowa o końcu świata i to co stanie z tymi nie wyznającymi ich wiary to co jest??

... szkoda, że na powyższe "wniosku" nie składałeś :rolleyes: :D

... szkoda, że na powyższe "wniosku" nie składałeś :rolleyes: :D

Szkoda że masz bardzo ograniczone miejsce w głowie do czytania ze zrozumieniem i nie pojmujesz jednego że tu jest temat o cenie węgla a ty mieszasz moje posty z innego tematu w tym.

Podnieca Cie rozpoczynanie kolejnej kłótni na forum? W jakim celu to robisz?

I gwoli wyjaśnienie o ile to pojmiesz to wytłumaczę że tamten temat jest o wszystkim, takie pogaduchy do poduchy a ten jest ukierunkowany na temat węgla.

Edytowane przez henrykow

Szkoda że masz bardzo ograniczone miejsce w głowie do czytania ze zrozumieniem i nie pojmujesz jednego że tu jest temat o cenie węgla a ty mieszasz moje posty z innego tematu w tym.

Podnieca Cie rozpoczynanie kolejnej kłótni na forum? W jakim celu to robisz?

I gwoli wyjaśnienie o ile to pojmiesz to wytłumaczę że tamten temat jest o wszystkim, takie pogaduchy do poduchy a ten jest ukierunkowany na temat węgla.

Nie kłam, jest to temat "KORONAWIRUS-przydatne-informacje-walka-z-mitami-i-plotkami" a nie "o wszystkim" :)

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?362093-KORONAWIRUS-przydatne-informacje-walka-z-mitami-i-plotkami

Rozpocząłeś tam wywody na tematy religijne a w tym składasz "wniosek" ?

Czy ma to związek o jakiej religii jest dyskusja ?

"nie rozpoczynam kolejnej kłótni", zwracam uwagę na hipokryzję.

ps - "ograniczone miejsce w głowie" pozostawię bez komentarza.

Edytowane przez Chef Paul
ps

No nie dziwię się, starość jest okrutna. W temacie o wirusie jest wszystko poruszane, wystarczy tylko poczytać.

I weź się chłopie ode mnie delikatnie odsuń na dwa kroki, co ja pisałem o religii w tamtym temacie?? wspomniałem tylko o jednych z jednej wiary jako porównanie to ty rozciąglej tam ten temat

Masz problemy to zgłaszaj, pisz w temacie o uwagach o forum anie zaśmiecasz każdy (już chyba drugi albo trzeci temat) cytatami z innych tematów.

No nie dziwię się, starość jest okrutna. W temacie o wirusie jest wszystko poruszane, wystarczy tylko poczytać.

I weź się chłopie ode mnie delikatnie odsuń na dwa kroki, co ja pisałem o religii w tamtym temacie?? wspomniałem tylko o jednych z jednej wiary jako porównanie to ty rozciąglej tam ten temat

Masz problemy to zgłaszaj, pisz w temacie o uwagach o forum anie zaśmiecasz każdy (już chyba drugi albo trzeci temat) cytatami z innych tematów.

Twoja hipokryzja, "skróty myślowe" i "opinie" w tematach o których nie masz pojęcia oraz finalnie próby obrażania forumowiczów którzy się z tym nie zgadzają, zaczynają być dość znane na tym forum ... o "wnioskowaniu" wspominać nawet nie warto :D

"ormo czuwa gdy milicja śpi" :D

Twoja hipokryzja, "skróty myślowe" i "opinie" w tematach o których nie masz pojęcia oraz finalnie próby obrażania forumowiczów którzy się z tym nie zgadzają, zaczynają być dość znane na tym forum ... o "wnioskowaniu" wspominać nawet nie warto :D

"ormo czuwa gdy milicja śpi" :D

Chłopie kto tu obraża? Większego od ciebie to tu nie ma i nie było, prześledziłem trochę twojej poezji miłości do innych w tym do kilku twoich wybrańców z tego forum i masz czelność pisać o obrażaniu?? Widocznie takie priorytety tu masz i przyzwolenie że tobie wolno.

I jedno pytanie, adwokatem-obrońcą jesteś innych??

Zaczynasz niby inteligentnie innych podpuszczać, judzić a potem tak prowadzisz prowokująco dyskusje że jesteś cacy a inni są be. Znam ja takich fałszywych, zakłamanych ludzi, znam bardzo dobrze, szkoda że redakcja się nie poznała jeszcze na tobie.

Chłopie kto tu obraża? Większego od ciebie to tu nie ma i nie było, prześledziłem trochę twojej poezji miłości do innych w tym do kilku twoich wybrańców z tego forum i masz czelność pisać o obrażaniu?? Widocznie takie priorytety tu masz i przyzwolenie że tobie wolno.

I jedno pytanie, adwokatem-obrońcą jesteś innych??

Zaczynasz niby inteligentnie innych podpuszczać, judzić a potem tak prowadzisz prowokująco dyskusje że jesteś cacy a inni są be. Znam ja takich fałszywych, zakłamanych ludzi, znam bardzo dobrze, szkoda że redakcja się nie poznała jeszcze na tobie.

W punkt, "nie poznała się" :) ... Kiedy zacznie poznawać się na "wnioskującym" "chłopie" ? :D

ps - pisz więcej, zawsze pośmiać się warto :D

ps2 - śledź dalej i nie zapomnij o "wnioskoawniu" :D

Edytowane przez Chef Paul
ps2

Czy ty umisz Tak na marginesie zapytaj się osobę "głębokiej wiary" , czemu madame z Jasnej Góry jest taka opalona, zbyt opalona jak na Polkę? To zobaczysz i usłyszysz jazdę! Zrobisz to na pielgrzymce, to jakbyś granat wrzucił w .....

Do tego powiedz że kustosz muzeum w Szkockholmie - Westrin w 1905 roku znalazł i przetłumaczył dokument, że Paulini poddali klasztor i uznali zwierzchność Szwedów. Jeszcze dodaj że obraz nie obronił Jasnej Góry, gdyż przed oblężeniem został wywieziony do zamku w Lublińcu.

Zobaczysz wówczas miłość bliźniego :bash::bash::bash:

A to tylko fakty historyczne. Westrin za bardzo nie chwalił się odnalezionym dokumentem uznania zwierzchności szwedzkiej, gdyż był zafascynowany Sienkiewiczem i uważał że historii nie zmieni, na fakty nie wpłynie ,więc ciszej nad ta trumną.

Zaś ciemny lud łyka co mu nawinie się na uszy.

Klasztor w podskokach poddał się Szwedom.

To znany fakt od dawna.

A dlaczego kobieta na obrazie jest ciemnej karnacji?

Tego akurat nie szukałem. Obraz podobno pochodzi z lat 60 1 wieku z Jerozolimy.

Pewnie przedstawia lokalną postać.

Moje domysły.

Możesz podrzucić coś więcej?,

W wiki stoi napisane, że to sadza ze świec spowodowała przyciemnienie obrazu. Wytłumaczenie oficjalne, coś słabo rozpowszechnione wśród pielgrzymów... Gdy zarzucisz temat wśród wierzących, to musisz być inteligentny w nogach, albowiem rzeczowej argumentacji raczej nie usłyszysz, może oprócz rychłego przedstawienia zarzutu z art. 196 KK. Zajrzałem do podręcznej kopalni wiedzy czyli na historycy.org , lecz na szybko nic ciekawego nie trafiłem. Za czasów pierwszych rządów *** wykopałem kilka ciekawych wątków, lecz poszły w las z uszkodzonym HD. Cena za brak przezorności...

Jeżeli ktoś nazywa się "prawdziwym Polakiem" lub "patriotą", a działa na korzyść funkcjonariuszy politycznych Watykanu, to jest narodowym zdrajcą.

Sprawą kluczową dla dobra Polski jest wypowiedzenie konkordatu. Racjonalnie i szybko !

Czyli na liście zdrajców, dzięki którym mamy Konkordat mamy, Kwaśniewskiego, Niesiołowskiego, Balcerowicza , Borusewicza,Geremka, Schetynę itd itp :D Toć to obecnej opozycji wzory są! :D

http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/InfoForPPID?OpenAgent&119&UW

http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/InfoForPPID?OpenAgent&119&AWS

A czemu mam sobie jaja robić ?

Na co dzień robię zakupy z muzułmanami przed czy za mną w kolejce do kasy i to nie od wczoraj a od kilkunastu lat,czy to w Tesco czy w Lidlu.

Ale ja mieszkam w cywilizowanej Polsce a nie na zadupiu czyli na wschodzie Polski gdzie tak jak na Białorusi jest ograniczenie w dostępie do cywilizacji...

Dobre! Dzięki zakupom znasz Islam od podszewki :D

Gdybyś mieszkał nieco dalej na zachodzie jak ja (4 lata Wuppertal DE, 8 lat Peterborough UK) zobaczył islamskie patrole na ulicach czy islamskie protesty przeciwko LGBT czy twój podwładny miałby problem z twoim swiatopoglądem, bo nosisz glany czy doniósł na ciebie do citizens advice,że jesteś rasistą bo jesz przy nim bigos na stołówce (co ciekawe donoszący miał 20 lat i nie wyglądał na radykała..a jednak ). Ironią jest to, że islamiści bardziej szanują wierzących a LGBT, anarchiści czy ateiści są dla nich czymś najgorszym, mimo że są im przychylni..no chyba że ich poznają, niekoniecznie w kolejce :D

Podsumuję krótko słowami Irańczyka, z którym pracowałem - Uciekliśmy z Iranu przed islamem w 1977r a teraz to bagno za nami na Wyspy przyszło.

Książkę sobie kup, poczytaj https://www.amazon.com/Slavery-Terrorism-Islam-Revised-Expanded/dp/0980263913 może zrozumiesz " Islam ma religijne, polityczne, ekonomiczne oraz militarne komponenty.Komponent religijny jest podstawą dla wszystkich innych komponentów. Islamizacja następuje, kiedy w danym kraje jest wystarczająco dużo muzułmanów, aby zaczęli się domagać swoich tak zwanych "praw religijnych". Kiedy poprawne

politycznie i multikulturalne społeczeństwa zgadzają się na "rozsądne" muzułmańskie żądania o ich "prawa religijne", po cichu przechodzą także pozostałe komponenty"

:cool:

• Like 1

W wiki stoi napisane, że to sadza ze świec spowodowała przyciemnienie obrazu. Wytłumaczenie oficjalne, coś słabo rozpowszechnione wśród pielgrzymów... Gdy zarzucisz temat wśród wierzących, to musisz być inteligentny w nogach, albowiem rzeczowej argumentacji raczej nie usłyszysz, może oprócz rychłego przedstawienia zarzutu z art. 196 KK. Zajrzałem do podręcznej kopalni wiedzy czyli na historycy.org , lecz na szybko nic ciekawego nie trafiłem. Za czasów pierwszych rządów *** wykopałem kilka ciekawych wątków, lecz poszły w las z uszkodzonym HD. Cena za brak przezorności...

Pomijając samą wartość historyczną ... obrazu, to równo go odymiło przypaliło.

Być może, sama konserwacja kilkaset lat temu się do tego przyczyniła.

Powinny być wzmianki o tym.

PS.

Wystarczy spojrzeć na Palesteńczyów, jakiej są karnacji.

Od poniedziałku (05.07.21) ceny węgla idą w górę.

Proszę o informacje ile kosztuje obecnie węgiel w waszej okolicy lub dostawcy u którego kupujecie.

PS.

Proszę Moderatorów o uporządkowanie tematu z tych wszystkich postów które są niezwiązane z tematem.

Po co takimi dużymi literami ??

Ceny są urzędowe że od poniedziałku idą w górę??