Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najpopularniejsze rozmiary płytek?

RaczyEmeryt

Jakiego rozmiaru płytki kładziecie / macie u siebie w domu?  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiego rozmiaru płytki kładziecie / macie u siebie w domu?

• dłuższy bok max 60cm
      2
    • dłuższy bok max 80cm
      0
    • dłuższy bok max 100cm
      0
    • dłuższy bok max 120cm
      2

Recommended Posts

Hejka!

Ciekawi mnie jakiej macie u siebie wielkości płytki na ścianach / podłodze, albo jakie kładliście swoim klientom? U mnie na ścianach to do 30x60cm, podłoga do 60x60cm.

Ciekaw jestem jak popularne są większe formaty i gdzie popularność się kończy ;) Czy jest tak, że 90% rynku mieści się w rozmiarze 80cm?

Albo inaczej - jakich płytek kładliście najwięcej?

Jeśli 90% płytek mieściło się w 60x60cm a pozostałe 10% było do 100cm to proszę zaznacz 60cm.

Z góry dzięki..

Jakub

Edytowane przez RaczyEmeryt

Ciekawi mnie jakiej macie u siebie wielkości płytki na ścianach / podłodze, albo jakie kładliście swoim klientom? U mnie na ścianach to do 30x60cm, podłoga do 60x60cm.

Jakby była jeszcze opcja >120, to nie 100% byłoby "max 120". A tak to wszystkie łapią się w tej opcji.

I wszyscy robią najwięcej płytek > 120cm? Serio? Ja największe jakie w domach znajomych widziałem to chyba 100x100cm :)

Co nie znaczy, że nikt nie robi np. czegoś takiego:

https://www.youtube.com/watch?v=zhWhjkazfpA

Ja wiem, że matematyka i przedziały to dla większości czarna magia, ale naprawdę sobie nie zdajesz sprawy, że opcja "dłuższy bok max 120cm" zawiera również mozaikę 1x1cm?

No oczywiście, zawiera, co Cię w tym dziwi?

Dziwi mnie to, ze robisz ankietę, gdzie każda kolejna opcja zawiera wszystkie poprzednie. Ja miałem płytki o dłuższym boku od 60 do 90cm - ale zaznaczyłem <=120cm.

Dziwi mnie, że pomijasz płytki >120cm.

Dziwi mnie nieprecyzyjność pytania - czy chodzi o szt, czy o m2? Bo jedna płytka z filmu zastępuje 300 płytek 10x10.

Edytowane przez Kaizen

Przepraszam Jaśnie Pana. Naiwnie liczyłem na inteligencję czytających.

Pana to sobie w internecie wypraszam.

A ja na inteligencję pytających. Za to zawsze zakładam lenistwo odpowiadających. Jak mam się zastanawiać, czy więcej mam 30, 60, 90 czy 120 - to wybieram opcję pasującą z zapasem do wszystkich.

Żegnam.

Raczy Emeryt mnie dodać do ignorowanych? Podpowiem (nie liczę już na inteligencję).

Z górnego menu "Ustawienia" --> lewe menu "Edytuj listę ignorowanych" --> w nazwę użytkownika wpisujesz "Kaizen" --> OK

Ja robię analogicznie - PLONK