darasle 13.06.2021 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 Dzień dobry, Szanowni Państwo mam problem, otóż pod kaloryferem pod listwą wykończeniową na płycie G/K klejonej do suporeksu odkryłem wilgoć. Temat musiał rozwijać się latami i zastanawiam się nad powodem - kaloryfer znajduje się w takiej wnęce przed strefą dzienną, czy słaba wentylacja w tym miejscu mogłaby być powodem? Nadmienię, że w instalacji grzewczej nie ma ubytku wody, wszystko szczelne. Obok w wiatrołapie na "bliźniaczym" kaloryferze nic się nie dzieje - tam klimat jest inny, chłodniej i przewiewniej. Czy po dokładnym osuszeniu ten ubytek mogę uzupełnić pianką niskoprężną ? Będę zobowiązany za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 13.06.2021 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 Malo prawdopodobne aby przyczyną była zła wentylacja. Zdjąłbym listwę tą w pomieszczeniu obok, tzn za winklem i tam zaglądnął. Skoro to nie woda z układu CO to może podciąga z gruntu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasle 13.06.2021 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 No właśnie tam zaglądałem pod listwę i wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 13.06.2021 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 Cudów nie ma. Jesli nie ma ubytków w sieci CO, to musi podsiąkać z dołu lub zza ściany. Pokaż na rzucie budynku gdzie to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts