R90 13.06.2021 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 Witam,nie wiem kto dał ciała. Czy monter przy obmiarze czy producent. Kolor okien mam antracyt, poszerzenia do okien balkonowych od strony wew są białe a na zew antracytowe. Niestety okazalo sie że podłoga nie zakryje od strony wew poszerzenia i będzie widać 2-3cm białego koloru. Dla mnie to niedopuszczalne. Monter z hurtownią zwala winę na producenta że niby powinno przyjechać obustronnie w kolorze antracyt. Jak to rozwiazać? Dystrybutor powiedział że przyjedzie serwis producenta i wklei na gorąco folie w kolorze okien i nie będzie nic widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_kopaczewski 14.06.2021 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2021 A od kogo zamawiałeś okna? Jeżeli zamawiałeś okna z montażem od firmy XYZ to firma XYZ jest odpowiedzialna za każdy problem z oknami i nie powinno cię obchodzić że zawalił ich producent, z którym ty nie miałeś kontaktu. Inaczej jeżeli kupowałeś okna osobno i montaż osobno. A to że jest widoczne poszerzenie to albo błąd przy pomiarach- ktoś podał zły poziom 0, albo ktoś źle go zmierzył albo ktoś go źle zamontował. Zależy wszystko od tego na jakiej wysokości miał być poziom 0 a na jakim zostały zamontowane okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 14.06.2021 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2021 U mnie też wyszło, że białe poszerzenie wystaje poza poziom podłogi, co przy oknach złoty dąb trochę rzuca się w oczy.Przykleję tam samoprzylepną listwę meblową w pasującym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R90 14.06.2021 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2021 A od kogo zamawiałeś okna? Jeżeli zamawiałeś okna z montażem od firmy XYZ to firma XYZ jest odpowiedzialna za każdy problem z oknami i nie powinno cię obchodzić że zawalił ich producent, z którym ty nie miałeś kontaktu. Inaczej jeżeli kupowałeś okna osobno i montaż osobno. A to że jest widoczne poszerzenie to albo błąd przy pomiarach- ktoś podał zły poziom 0, albo ktoś źle go zmierzył albo ktoś go źle zamontował. Zależy wszystko od tego na jakiej wysokości miał być poziom 0 a na jakim zostały zamontowane okna. Brałem z firmy XYZ z montażem. Prawdopodobnie monter dał ciała bo jak mierzyl na górze okna to były jeszcze szalunki na nadprożach i powinien uwzględnić deskę calówkę w obliczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.06.2021 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2021 U mnie też wyszło, że białe poszerzenie wystaje poza poziom podłogi, co przy oknach złoty dąb trochę rzuca się w oczy. Przykleję tam samoprzylepną listwę meblową w pasującym kolorze. Najprostsze rozwiązanie. Są też dostępne samoprzylepne listwy PCW. To nie jest życiowy problem.. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts