KUBEK1978 13.06.2021 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 Mam pewną zagwózdkę o której wcześniej nie wiedziałem. Z jednej strony ściany jak przyłoże łatę to jest "oko" czyli idealnie, obrócę łate na drugą stronę i mierząc w dokładnie tym samym miejscu już ucieka na 2 m - aż 1 cm . To samo dzieje się na 3 innych łatach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 13.06.2021 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 Jak przykładasz łatę do tej samej ściany i oczko ucieka znaczy ze łata się zepsuła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 14.06.2021 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2021 Łata z poziomicą używana jako kij bejsbolowy nie będzie dokładnie pokazywaniu poziomu lub pionu. Powieś sznurek L=2m obciążony młotkiem, nakrętką lub kluczem oczkowym. Zmierz odległość do ściany na górze i na dole. Jesli będą mocno różne np. 1cm to ściana krzywa, majster do wymiany a robota do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUBEK1978 14.06.2021 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2021 Tak więc zrobiłem wcześniej z tym sznurkiem i na dole ucieka pół centa a na trzech łatach jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 15.06.2021 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 Mam pewną zagwózdkę o której wcześniej nie wiedziałem. Z jednej strony ściany jak przyłoże łatę to jest "oko" czyli idealnie, obrócę łate na drugą stronę i mierząc w dokładnie tym samym miejscu już ucieka na 2 m - aż 1 cm . To samo dzieje się na 3 innych łatach. W ten właśnie sposób sprawdza się jakość łat/poziomic. Masz 4 krzywe łaty, albo krzywo osadzone libelle. Jeśli to ten sam producent to trafiłeś na wadliwą partię. Jeśli różnych producentów to aż nieprawdopodobne aby wszystkie miały taką samą wadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUBEK1978 15.06.2021 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 (edytowane) Sprawa wyjaśniona .... łaty są dobre Edytowane 22 Czerwca 2021 przez KUBEK1978 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts