Dawidson00 15.06.2021 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 Moi drodzy potrzebuje wsparcia. Chcę zamontować telewizor w domku letniskowym zbudowanym z deskem 2cm pióro wpust. Telewizor ma 42 cale i jakieś 20kg wagi. W jaki sposób zamontować uchwyt aby tv się trzymał? Wystarcza wkręty? Mogę ich dużo przykręcić z racji mnogości otworów w uchwycie ale czy to wystarczy? Kolejne pytanie czy deska wytrzyma? Ktoś ma jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 22.06.2021 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 Tylko do 2cm desek chcesz go zamontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 22.06.2021 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 Prostokąt ze sklejki grubej na 20mm. Uchwyt Vesa 400 x 400 ma chyba 30 kg nośności,czyli słupek odpowiednio szerszy , wysokość do górnej krawędzi mocowania uchwytu plus 50-80 mm (aby śruby nie były zbyt blisko krawędzi), dołem sklejkę opierasz na podłodze. Więc ciężarem obciążasz podłogę (składowa w pionie) a jeśli tv będzie przy ścianie (nie odchylany) to składowa prostopadła do ściany będzie niewielka, choć ja bym zastosował ze dwie śruby zamkowe na wylot przez ścianę (możliwie wysoko, wyżej uchwytu).Gładki łeb z zewnątrz, od środka podkładka i nakrętka samohamowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts