Lukas M 17.06.2021 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Witam poszukuję Marki/Modelu pomy ciepła do nowego domu ok 150m² z funkcją chłodzenia. Proszę o jakieś propozycje. Najważniejsze jest dla mnie bezawaryjność i i długotrwałe użytkowanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 17.06.2021 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Pomijając model pompy, jak chcesz chłodzić? Bo jeśli podłogowka to bym sobie odpuścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto125 18.06.2021 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 Większość ma chyba chłodzenie, tylko musisz Klima konwektor dołożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukas M 24.06.2021 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2021 chce chlodzic albo sufitem albo sciana tzn. beda 2 obiegi: pierwszy podlogowy tylko do grzania a drugi obieg do grzania i chlodzenia (ponoc sie tak da) ale raczej sklonie sie ku scianie, w kazdej sypialni i pokoju dziennym na scianie zewnetrznej gdzie bedzie okno (1 okno na pokoj ok 1,5 x 1,5m). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 24.06.2021 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2021 Jak zrobisz ściany to możesz grzać i chłodzić - plus chłodnica w wentylacji do osuszania aby zapobiec wyktaplaniu. Im większa powierzchnia tym lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 24.06.2021 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2021 W takim razie zachęcam Cię do złożenia zapytania ofertowego. To nic nie kosztuje i do niczego nie zobowiązuje, a otrzymasz profesjonalną ofertę dopasowaną do Twoich potrzeb. Nasza szeroka oferta pomp ciepła pozwala dobrać urządzenie do każdego budynku i potrzeb inwestora, a urządzenia pozwalają zarówno na ogrzewanie jak i chłodzenie. Zapytanie ofertowe możesz złożyć TUTAJ Gorąco zachęcam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukas M 28.06.2021 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 ok, to tak zrobie to terz jeszcze jaka marke wybrac? ewentualnie Prosze podac trzy do pieciu Producentow ktorzy sa sprawdzeni? Interesuje mnie niezawodnosc i ewentualnie szybki serwis? Jakie marki przychodza wam jako pierwsze na mysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukas M 01.07.2021 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Jak zrobisz ściany to możesz grzać i chłodzić - plus chłodnica w wentylacji do osuszania aby zapobiec wyktaplaniu. Im większa powierzchnia tym lepiej. Jaka temperature ma woda w instalcji w scianie Latem? mozna to regulowac? mozna ustawic np. 15°C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 01.07.2021 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Jaka temperature ma woda w instalcji w scianie Latem? mozna to regulowac? mozna ustawic np. 15°C U mnie można. W markowych, nie wiem. Pewnie także się da, przecież to ten sam czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Expert marki Bosch 02.07.2021 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 Witam, Zachęcam do zapoznania się z ofertą pomp ciepła Bosch Termotechnika, które charakteryzują się bezawaryjnością i długotrwałym użytkowaniem, na które Pan zwraca uwagę. Pompy ciepła w naszej ofercie znajdzie Pan pod adresem: https://www.bosch-thermotechnology.com/pl/pl/ocs/budynki-mieszkalne/powietrzne-pompy-ciepla-1221703-c/Zachęcam do kontaktu z naszym autoryzowanym partnerem, który z pewnością rozwieje Pana wątpliwości i pomoże w dobraniu najlepszych możliwych urządzeń. Najbliższego autoryzowanego partnera znajdzie Pan na stronie: https://www.bosch-thermotechnology.com/pl/pl/autoryzowani-partnerzy/dealersearch/ Pozdrawiam----------------------------------Konsultant Bosch Termotechnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 02.07.2021 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 Jaka temperature ma woda w instalcji w scianie Latem? mozna to regulowac? mozna ustawic np. 15°C U mnie temperatura w ścianie nie przekracza 17-18 i to w zupełności wystarcza. Ja reguluje tylko przez on/off pompy dolnego źródła, ale podejrzewam, że w powietrznych powinna być taka nastawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukas M 09.07.2021 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2021 Bardzo dziekuje wszystkim za pomoc, ale jeszcze cos mnie meczy, coraz czesciej mysle jednak o gruntowej pompie ciepla i chcialbym wiedziec wasze zdanie "czy warto" do domu pietrowego ok 160m² wiem ze to wiecej kosztuje ale wydaje mi sie ze sama instalacja jest prostsza? Kotlownia mniej skomplikowana? i chyba nie trzeba bufora? Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.07.2021 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2021 chcialbym wiedziec wasze zdanie "czy warto" do domu pietrowego ok 160m² OZC, oferty i klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts