Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Powietrzna Pompa Ciepła do Chłodzenia

Lukas M

Recommended Posts

chce chlodzic albo sufitem albo sciana tzn. beda 2 obiegi: pierwszy podlogowy tylko do grzania a drugi obieg do grzania i chlodzenia (ponoc sie tak da) ale raczej sklonie sie ku scianie, w kazdej sypialni i pokoju dziennym na scianie zewnetrznej gdzie bedzie okno (1 okno na pokoj ok 1,5 x 1,5m).

W takim razie zachęcam Cię do złożenia zapytania ofertowego. To nic nie kosztuje i do niczego nie zobowiązuje, a otrzymasz profesjonalną ofertę dopasowaną do Twoich potrzeb. Nasza szeroka oferta pomp ciepła pozwala dobrać urządzenie do każdego budynku i potrzeb inwestora, a urządzenia pozwalają zarówno na ogrzewanie jak i chłodzenie.

Zapytanie ofertowe możesz złożyć TUTAJ

Gorąco zachęcam!

Witam,

Zachęcam do zapoznania się z ofertą pomp ciepła Bosch Termotechnika, które charakteryzują się bezawaryjnością i długotrwałym użytkowaniem, na które Pan zwraca uwagę. Pompy ciepła w naszej ofercie znajdzie Pan pod adresem: https://www.bosch-thermotechnology.com/pl/pl/ocs/budynki-mieszkalne/powietrzne-pompy-ciepla-1221703-c/

Zachęcam do kontaktu z naszym autoryzowanym partnerem, który z pewnością rozwieje Pana wątpliwości i pomoże w dobraniu najlepszych możliwych urządzeń. Najbliższego autoryzowanego partnera znajdzie Pan na stronie: https://www.bosch-thermotechnology.com/pl/pl/autoryzowani-partnerzy/dealersearch/

Pozdrawiam

----------------------------------

Konsultant Bosch Termotechnika

Jaka temperature ma woda w instalcji w scianie Latem? mozna to regulowac? mozna ustawic np. 15°C

U mnie temperatura w ścianie nie przekracza 17-18 i to w zupełności wystarcza. Ja reguluje tylko przez on/off pompy dolnego źródła, ale podejrzewam, że w powietrznych powinna być taka nastawa.

• Like 1

Bardzo dziekuje wszystkim za pomoc, ale jeszcze cos mnie meczy, coraz czesciej mysle jednak o gruntowej pompie ciepla i chcialbym wiedziec wasze zdanie "czy warto" do domu pietrowego ok 160m² wiem ze to wiecej kosztuje ale wydaje mi sie ze sama instalacja jest prostsza? Kotlownia mniej skomplikowana? i chyba nie trzeba bufora? Co wy na to?