Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyjasnienie co to jest dokladnie na dachu nad mieszkaniem (zdjecie)

Julia944

Recommended Posts

Cześć, szukam pomocy i wyjasnienia co znajduje się w tej "nadbudowie" na dachu - i jakie konsekwencje będzie mieć zakup mieszkania pod tym czymś. Jakie potencjalne problemy ma mieszkanie pod tą komórką z "rurami/przewodami itp. Czy odradzacie?dachnadmieszkaniem.jpg

Proszę o porady/wskazowki - na pewno ktoś się tu zna na tym.

Edytowane przez Julia944

ok, w srodku nie bylo slychac halasu ani drgań - czy jest to kwestia, ze pojawiają się od czasu do czasu czy raczej by się ujawniły podczas wizyty w tym powmieszczeniu?

Faktycznie, wygląda to jak centrala wentylacyjna lub grzewcza z pompami ciepła.

Jeśli tak jest, dopytaj się dokładnie,to nie ma siły żeby przy pracy nie było jej słyszeć jak otworzy się okno.

Do tego wibracje mogą dojść.

Zażądaj sobie odpalenia jej na maxa jak będziesz w mieszkaniu.

Dla mnie sliski temat.

• Like 1

tak się domyślam. byłam w środku mieszkania, podczas spotkania nie było nic słychać, wyszlam na balkon, również nie słyszalam, więc mam podejrzenia- czy to, że nie mamy okresu grzewczego sprawia, że część tej instalacji nie pracuje i dlatego nie słychać, natomiast część wentylacyjna tam pozostaje cicha? Byłam w mieszkaniu 20 min, trochę mało, raczej nie ma możliwości dluższego pobytu tam przed zakupem, a wiadomo, że sprzedający taką wiedzą się niechętnie podzielą :/