aaaanniiaa 20.06.2021 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2021 (edytowane) Witajcie, 2 lata temu zakupiłam dom wraz z działką i stanem zastanym a mianowicie odgrodzonym płotem od sąsiada. Teren jest trudny, płot przylega do skarpy (ja jestem wyżej sąsiad niżej). Dziś sąsiad sforsował drogę pod górę, wcisnął głowę przez żywopłot i stwierdził, że płot stoi w granicy jego działki i on prosi o zabranie węża ogrodowego stojącego na podmurówce, no niby jego płotu, po mojej stronie działki. I teraz pytanie co z tym fantem zrobić? Ciężko mi ocenić, na mapie ewidencyjnej, rzeczywiście jakby linia ogrodzenia idzie w granicy jego działki (zresztą podobnie wygląda sytuacja z pozostałymi sąsiadami gdzie granice działki przeplatają się z ogrodzeniami raz na korzyść sąsiadów raz moją), ale (może się mylę) czy to nie lekka przesada? No i co mi grozi za przetrzymywanie węża ogrodowego na jego podmurówce? Edytowane 20 Czerwca 2021 przez aaaanniiaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.06.2021 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2021 Mapa to tylko jest obrazek. Wyjście tanie i proste - zabrać onego węża. Wyjście droższe aczkolwiek ryzykowne jeśli kupowałaś w ciemno - zlecić jednostce wykonawstwa geodezyjnego czynności okazania punktów granicznych. Może nie być tanio! "Miły" sąsiad usiłuje pokazać kto tu rządzi. Znaczy teren jak stary kocur. Oby się nie naciął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts