imp88 29.06.2021 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Witam, Przy zamawianiu okien nikt mi nie powiedział o doborze wysokości ciepłego parapetu. No i teraz mam ok. 3cm luzu pod montaż parapetu z aglomarmuru. Mogę dostać po pieniądzach parapety o grubości 2cm i się zastanawiam jak to najlepiej zamontować. Wkleić styrodur o grubości 1cm i na to parapet na piankę/pianoklej czy jeszcze jakoś inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_kopaczewski 29.06.2021 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Ja wykorzystałem podkładki do montażu okien. Poustawiałem je w miarę gęsto pod parapetem i jazda z pianką pomiędzy podkładki. Trzeba uważać żeby piana ich nie poprzesuwała. I oczywiście pianka montażowa niskoprężna z jakimiś ciężarkami na parapecie co by się nie podniósł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 30.06.2021 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Ciesz się, że masz 3cm a nie 1cm bo możesz każdy parapet zastosować.Częsciowo można podkładki z cienkiego styropianu włożyć równo, żeby pod pianą nie siadło za bardzo.Pamiętaj też o spadku.Ciężarki kładłem po ok 10-15 minutach w zależności od potrzeby bo sam parapet lekki nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts