miodas007 30.06.2021 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Jestem zainteresowany kupnem około 8 arowej działki w kształcie zbliżonym do trójkąta. W załączniku dodałem jak wygląda działka. Chciałbym się dowiedzieć czy wg. kształt nie będzie sprawiał większych problemów jeśli chodzi o budowę - nie mam jeszcze konkretnego projektu. Prosty dom ok 140m^2 użytkowej + garaż w bryle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 30.06.2021 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Wyplotuj działkę w skali 1:200, wzdłuż granic nakreśl pas szerokości 4m, wolny obszar wewnątrz to pole do realizacji twoich marzeń. Szukany projekt musi się w nim zmieścić. W skali 1:200 1m w terenie, to 5mm na mapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekrk 30.06.2021 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Sprawdz czy jest linia zabudowy albo nieprzekraczalna linia zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 30.06.2021 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Działka możliwa, ale jak dla mnie -zależy od sposobu dojazdu i działek sąsiednich -co się na nich znajduje? Jeżeli załóżmy -są tam drogi publiczne -to tylko pod inwestycję typu bar z piwem a jeżeli lasy państwowe -to całkiem przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 30.06.2021 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 akurat od lasu państwowego to musiałby się bardziej odsunąć i bardzo niewiele miejsca by zostało na dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miodas007 30.06.2021 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Sprawdz czy jest linia zabudowy albo nieprzekraczalna linia zabudowy. Przeszukałem 50 stron mpzp i nic nie widze, jutro zadzwonie jeszce do gminy żeby się upewnić. Jeżeli załóżmy -są tam drogi publiczne -to tylko pod inwestycję typu bar z piwem a jeżeli lasy państwowe -to całkiem przyjemnie Nie, na mapce nawet widać że dojazd jest cudzą działką (służebność). Z dwóch stron graniczy z obecnymi zabudowaniami, jedną (powiedzmy że przeciwprostokątną) do Z - tak więc cicho i spokojnie. Ja widze, że dom się zmieści, bardziej mi chodzi o to czy jest to strasznie się będzie trzeba namęczyć z samą budową ze względu na to że teren wokół ogrodzony, więc miejsca na jakieś cięższe sprzęty dużo nie ma. Edytowane 30 Czerwca 2021 przez miodas007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 30.06.2021 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 ta działka ma dobre proporcje, i wcale nie jest mała. jeśli chodzi o logistykę - to na mniejszych ludzie się budowali i się dało, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miodas007 03.07.2021 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Dzięki za odpowiedzi, ale działkę odpuściłem. Okazało się że zaraz przy granicy jest ciek wodny - tzn teraz, w tych warunkach pogodowych nie było po nim śladu. Od granic cieku musiałbym się odsunąć wg. mpzp 10m. Tak więc szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 05.07.2021 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 są plusy i minusy takiego stanu.działka z dostępem do wody, nawet niewielkiego strumienia, to marzenie wielu osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts