Kalic 03.07.2021 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Biorę się za ocieplenie ściany i sufitu garażu. Pytanie więc się zrodziło co najpierw obkleic - sufit czy ścianę? Czy nie ma to większego znaczenia? Garaż jest ogrzewany (zimą, przy mrozach -10*C, było w nim jakieś 15*C). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 03.07.2021 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Jeżeli garaż jest ocieplony - to jest sens ocieplać jego sufit? Nie masz nad garażem z 5cm styropianu na podłodze? Kolejność dowolna, ale lepiej jest robić ścianę na końcu -bo łatwiej wykończysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalic 19.07.2021 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2021 Dobrnąłem do ściany i zaczęły się problemy (a jakże by inaczej ). Rurki wodne i kanalizacji idą wzdłuż ściany i nie mam możliwości wsunąć tam styropianu. Ma ktoś może pomysł jak w tym miejscu ocieplić ścianę? Pomyślałem o spryskaniu pianką ale czy to ma sens? Średnio chce mi się bawić w dwuwarstwowe (na grubość rurek i potem druga warstwa zakrywająca rurki) klejenie styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts