Papciak10 04.07.2021 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 Jestem przed etapem układania styropianu na chudziaku. Mam 16cm do zagospodarowaniaNa ten moment rury od zimnej wody są położone na chudziaku + część kabli w korytkach przymocowanych do podłogi Pytanie brzmi jak zrobić na tym izolacje: - folia budowlana 0,5mm - wywijana na ścianę bądź przyklejona do izolacji poziomej budynku - styrobeton 5cm i na to styropian 11cm - piana zamkniętokomórkowa 5cm + 11cm styro - najdroższa wersja ze wszystkich wymienionych - inny sposób?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 04.07.2021 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 Pod folię (i to podówojna o ile nie materiały papowe) to musisz jakąś włoknine połozyć albo piankę abyś nie miał za chwilę dziur.POtem trzeba pobawić się w docinanie styropianu tam gdzie zachciało się kłaść rury.MOżna tymczasowo docisnąć jakims pustakiem albo deską potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masera 06.07.2021 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2021 A nie podniesiesz jeszcze tych rurek i kabli? Ja podnosiłem i kładłem izolacje pod to (a pod rurki jeszcze styropian 1 warstwę). Niewspółmiernie łatwiej układać styropian jak folia nie jest powywijana na rurach. I odpadają straty na cieple. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papciak10 06.07.2021 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2021 Podniosę i włożę pod, jaką folię stosowałeś ? przyklejałeś ją do membrany/papy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masera 07.07.2021 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2021 Na chudziaku mam katję sprint. Na to folia hdpe 0,3 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacogi 24.08.2021 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 witam, mam pytanie czy układając styropian w dwóch warstwach na chudziaku, tą górną przyklejacie do dolnej? Widziałem na filmiku na youtube, że jeden fachman tak robił. I drugie pytanie, mając xps i eps którą dać od spodu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.08.2021 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 witam, mam pytanie czy układając styropian w dwóch warstwach na chudziaku, tą górną przyklejacie do dolnej? Widziałem na filmiku na youtube, że jeden fachman tak robił. I drugie pytanie, mając xps i eps którą dać od spodu? Pozdrawiam. Przyklejanie nie ma sensu - po bokach trzymają ściany a w pionie wylewka i grawitacja. Jakbym układał CWU pomiędzy, to twardszy materiał dałbym pod spód żeby mniej ucierpiał od chodzenia po nim. Jak bez instalacji pomiedzy, to więcej chodzenia będzie w czasie robienia wylewki, więc na górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacogi 28.08.2021 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2021 OK, to jeszcze jedna kwestia, jeżeli dam styrodur na wierzchu, to czy muszę dać folię jako warstwę poślizgową przed wylewką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts