DUNIA.MD 02.08.2021 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 I o czym ten certyfikat mówi ? Że ten posklejany w pellety węgiel ma emisyjność taką, jak węgiel sortymentu groszek? A co twoim zdaniem ma mówić?. Jest dopuszczone i tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 02.08.2021 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Badania trwały długo? ile bo jak wiem to już z trzydzieści lat temu takie cuda pojawiały się na rynku. Tak zachwalasz ten produkt jakbyś miał jakieś profity z jego zachwalania/reklamowania. Zachwalam bo jest NASZ. Jeśli tego nie rozumiesz to znaczy że to tobie ktoś płaci. To przez takich jak ty Polska od zakończenia wojny nie ma nawet swojego roweru, bo po co przecież lotnisko jest w Berlinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 02.08.2021 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Spalony jednak będzie truł, syfił i badziewie to straszne. Kolejny "asior" który traktuje węgiel jako jedynego winowajcę zanieczyszczeń. Prawidłowo spalony metodą współprądową nie wyprodukuje prawie nic i jeszcze z tego "syfu" pozostawi w kotle kupę energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 02.08.2021 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Kolejny "asior" który traktuje węgiel jako jedynego winowajcę zanieczyszczeń. Gdzieś wyczytał, że uważam za jedynego. Nie łżyj, nie kłam i nie zmyślaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.08.2021 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 A co twoim zdaniem ma mówić?. Jest dopuszczone i tyle w temacie. W to nie wątpię. Jednak Ty przedstawiasz je jako ekologiczne, jako "Paliwo nowej generacji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 02.08.2021 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Gdzieś wyczytał, że uważam za jedynego. Nie łżyj, nie kłam i nie zmyślaj. Zapytaj tego drugiego co miał na myśli pisząc: Spalony jednak będzie truł, syfił i badziewie to straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 02.08.2021 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 W to nie wątpię. Jednak Ty przedstawiasz je jako ekologiczne, jako "Paliwo nowej generacji" A jak mam je przedstawiać?. Ciekawy pomysł na wykorzystanie czegoś co dała Matka Natura w sposób bezpieczny dla największego truciciela jakim jest człowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.08.2021 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Matka Natura dała też gaz i atom.I pewnie matka natura natura nie jest specjalnie zadowolona z tego, co się z nią dzieje na skutek wydobycia i spalania węgla.A zlepianie węglowego pyłu w pellety raczej jej nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 02.08.2021 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 @DUNIA.MD, czyli jednak łżesz i zmyślasz.Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 03.08.2021 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Wunglem - różnymi gatunkami oraz innymi rodzajami paliw mniej lub bardziej stałych, paliłem zanim DUNIA.MD pojawił się na świecie (zakładam z dużym prawdopodobieństwem), więc troszku wiem o paleniu. Życzę powodzenia w zwalczaniu czystego powietrza pod szyldem eko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 03.08.2021 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 (edytowane) Wunglem - różnymi gatunkami oraz innymi rodzajami paliw mniej lub bardziej stałych, paliłem zanim DUNIA.MD pojawił się na świecie (zakładam z dużym prawdopodobieństwem), więc troszku wiem o paleniu. Życzę powodzenia w zwalczaniu czystego powietrza pod szyldem eko. Co ty wiesz o paleniu - nasypać, podpalić, włożyć gwoździa w klapkę i usiąść w fotelu na wiele godzin to każdy potrafi. Tu nie chodzi o paliwo tylko o technikę spalania i wiedzę. Co roku w USA pod Białym Domem zjeżdżają się spece od palenia i pokazują nowe urządzenia do spalania drewna, węgla, itd. Konkurs na nowoczesne piece na drewno w USA Edytowane 3 Sierpnia 2021 przez DUNIA.MD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 03.08.2021 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 @DUNIA.MD, czyli jednak łżesz i zmyślasz. Dobranoc. Zaciąłeś się czy co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 03.08.2021 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Gwoździa w klapce to nie używałem w latach 80' . Pracowałem terenowo od zawsze, wiec jak wyjechałem rano to wracałem kiedy był autobus lub kiedy nas przywieźli albo wróciliśmy własnym. Miałem miarkownik do powietrza (termistor, przekażnik, siłownik najprostszy z możliwych) a gdy zabrakło prundu to najwyżej zgasło w piecu. Pod Biały Dom zjeżdżają spece od palenia i nikogo nie spalili a u nas tylko parę osób się zjedzie, to zaraz mobilizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 03.08.2021 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Zachwalam bo jest NASZ. Jeśli tego nie rozumiesz to znaczy że to tobie ktoś płaci. To przez takich jak ty Polska od zakończenia wojny nie ma nawet swojego roweru, bo po co przecież lotnisko jest w Berlinie. Dziękuję za uznanie ale jestem za mały aby mieć wpływ na nasza gospodarkę i przemysł. Węgiel też jest "nas" i co z tego? Nie wiem czy mi umknęło czy podawałeś może cenę za tonę tego paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 04.08.2021 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Nie wiem czy mi umknęło czy podawałeś może cenę za tonę tego paliwa? Cena jest na stronie firmowej - 919 zł. (800 kg / paleta / transport gratis). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 04.08.2021 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Niezła przebitka, muł węglowy pewnie po 300,- zł/t, a "ekopellet" ponad 1000,- zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.08.2021 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Lepiszcze ekologiczne i pomysł muszą kosztować. Interes można zrobić na gównie płynnym jak np. "szambelani" a można także na błocie zwanym flotomułem. Każdy szuka swojej niszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 04.08.2021 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Niezła przebitka, muł węglowy pewnie po 300,- zł/t, a "ekopellet" ponad 1000,- zł. + Interes można zrobić na gównie płynnym jak np. "szambelani" a można także na błocie zwanym flotomułem. Nie liczy się cena tylko ile mamy ciepła z tego paliwa. A jeśli chodzi o ten aspekt mamy pewność że paliwo jest suche, kaloryczne i z dostawą za free - więc warte swojej ceny. i pomysł muszą kosztować I to jest w tym najważniejsze - zrobić z "niczego" coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 04.08.2021 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 To znaczy, że przelicznik kWh/zł jest tu korzystniejszy, niż w przypadku ekogroszku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 15.08.2021 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2021 Dunia, sprzedawałem Varmo dość długo ale też nim paliłem u siebie w kotle na smrodogroszek.Zalety takie że jest suche, nie spieka się, jest wysokokaloryczne. Z dostarczanych certyfikatów przy dostawach jak i z tego co udawało mi się dowiedzieć od "biurowych" to kaloryczność nigdy nie była niższa jak 30Mj/kg.Wada w sumie jedna, przez to że suche bardzo pyliło się w kotłowni podczas zasypywania, czyszczenia kotła i wynoszenia popiołu po spalaniu.Jak jest ktoś z opolskiego to mam chyba jeszcze niecałe 3 palety w cenie 900pln/tonę, nie ściągam więcej bo u mnie teraz boom na pellety ale drzewne, nie ma miejsca pod wiatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts