giman 02.08.2021 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Kolejny "asior" który traktuje węgiel jako jedynego winowajcę zanieczyszczeń. Gdzieś wyczytał, że uważam za jedynego. Nie łżyj, nie kłam i nie zmyślaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.08.2021 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 A co twoim zdaniem ma mówić?. Jest dopuszczone i tyle w temacie. W to nie wątpię. Jednak Ty przedstawiasz je jako ekologiczne, jako "Paliwo nowej generacji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 02.08.2021 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Gdzieś wyczytał, że uważam za jedynego. Nie łżyj, nie kłam i nie zmyślaj. Zapytaj tego drugiego co miał na myśli pisząc: Spalony jednak będzie truł, syfił i badziewie to straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 02.08.2021 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 W to nie wątpię. Jednak Ty przedstawiasz je jako ekologiczne, jako "Paliwo nowej generacji" A jak mam je przedstawiać?. Ciekawy pomysł na wykorzystanie czegoś co dała Matka Natura w sposób bezpieczny dla największego truciciela jakim jest człowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.08.2021 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Matka Natura dała też gaz i atom.I pewnie matka natura natura nie jest specjalnie zadowolona z tego, co się z nią dzieje na skutek wydobycia i spalania węgla.A zlepianie węglowego pyłu w pellety raczej jej nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 02.08.2021 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 @DUNIA.MD, czyli jednak łżesz i zmyślasz.Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 03.08.2021 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Wunglem - różnymi gatunkami oraz innymi rodzajami paliw mniej lub bardziej stałych, paliłem zanim DUNIA.MD pojawił się na świecie (zakładam z dużym prawdopodobieństwem), więc troszku wiem o paleniu. Życzę powodzenia w zwalczaniu czystego powietrza pod szyldem eko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 03.08.2021 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 (edytowane) Wunglem - różnymi gatunkami oraz innymi rodzajami paliw mniej lub bardziej stałych, paliłem zanim DUNIA.MD pojawił się na świecie (zakładam z dużym prawdopodobieństwem), więc troszku wiem o paleniu. Życzę powodzenia w zwalczaniu czystego powietrza pod szyldem eko. Co ty wiesz o paleniu - nasypać, podpalić, włożyć gwoździa w klapkę i usiąść w fotelu na wiele godzin to każdy potrafi. Tu nie chodzi o paliwo tylko o technikę spalania i wiedzę. Co roku w USA pod Białym Domem zjeżdżają się spece od palenia i pokazują nowe urządzenia do spalania drewna, węgla, itd. Konkurs na nowoczesne piece na drewno w USA Edytowane 3 Sierpnia 2021 przez DUNIA.MD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 03.08.2021 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 @DUNIA.MD, czyli jednak łżesz i zmyślasz. Dobranoc. Zaciąłeś się czy co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 03.08.2021 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Gwoździa w klapce to nie używałem w latach 80' . Pracowałem terenowo od zawsze, wiec jak wyjechałem rano to wracałem kiedy był autobus lub kiedy nas przywieźli albo wróciliśmy własnym. Miałem miarkownik do powietrza (termistor, przekażnik, siłownik najprostszy z możliwych) a gdy zabrakło prundu to najwyżej zgasło w piecu. Pod Biały Dom zjeżdżają spece od palenia i nikogo nie spalili a u nas tylko parę osób się zjedzie, to zaraz mobilizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 04.08.2021 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Nie wiem czy mi umknęło czy podawałeś może cenę za tonę tego paliwa? Cena jest na stronie firmowej - 919 zł. (800 kg / paleta / transport gratis). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 04.08.2021 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Niezła przebitka, muł węglowy pewnie po 300,- zł/t, a "ekopellet" ponad 1000,- zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.08.2021 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Lepiszcze ekologiczne i pomysł muszą kosztować. Interes można zrobić na gównie płynnym jak np. "szambelani" a można także na błocie zwanym flotomułem. Każdy szuka swojej niszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 04.08.2021 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Niezła przebitka, muł węglowy pewnie po 300,- zł/t, a "ekopellet" ponad 1000,- zł. + Interes można zrobić na gównie płynnym jak np. "szambelani" a można także na błocie zwanym flotomułem. Nie liczy się cena tylko ile mamy ciepła z tego paliwa. A jeśli chodzi o ten aspekt mamy pewność że paliwo jest suche, kaloryczne i z dostawą za free - więc warte swojej ceny. i pomysł muszą kosztować I to jest w tym najważniejsze - zrobić z "niczego" coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 04.08.2021 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 To znaczy, że przelicznik kWh/zł jest tu korzystniejszy, niż w przypadku ekogroszku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 15.08.2021 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2021 Dunia, sprzedawałem Varmo dość długo ale też nim paliłem u siebie w kotle na smrodogroszek.Zalety takie że jest suche, nie spieka się, jest wysokokaloryczne. Z dostarczanych certyfikatów przy dostawach jak i z tego co udawało mi się dowiedzieć od "biurowych" to kaloryczność nigdy nie była niższa jak 30Mj/kg.Wada w sumie jedna, przez to że suche bardzo pyliło się w kotłowni podczas zasypywania, czyszczenia kotła i wynoszenia popiołu po spalaniu.Jak jest ktoś z opolskiego to mam chyba jeszcze niecałe 3 palety w cenie 900pln/tonę, nie ściągam więcej bo u mnie teraz boom na pellety ale drzewne, nie ma miejsca pod wiatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 17.08.2021 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2021 Muł ma 30 Mj?Jakaś wyższa szkoła odlotu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.08.2021 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2021 Nie znam pełnego składu tego paliwa ale tak wynikało z dokumentów dostarczanych przy dostawach. Próbowałeś tym palić? ja paliłem.To bardzo mocne paliwo a co najważniejsze nikt Cię w konia nie robi z wodą, to musi być suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts