dawi8 15.07.2021 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 Cześć. Mam taki problem;Zacząłem remont piętra w domu jedno rodzonym i postawiłem na ogrzewanie podłogowe i w tym momencie pojawił się dylemat jaka dać izolacje pod rurki.Grubość całego powinna wynieść ok. 14 cm wiec myślałem o 8 cm styropianu i 6 cm wylewki. Czy mogę dać 8 cm w jednym kawałku czy lepiej 5 i 3 i na to folia?Jaki rodzaj styropianu będzie odpowiedni? Patrzę tez oczywiście trochę na aspekt ekonomiczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.07.2021 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 Jak pod spodem przestrzeń ogrzewana, to tyle, żeby zmieściły się instalacje. W jednej warstwie wystarczy. Tu mało istotna jest termoizolacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawi8 15.07.2021 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 A jaki dać rodzaj styropianu eps 10 eps 80 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 15.07.2021 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 A jaki dać rodzaj styropianu eps 10 eps 80 ? Wpisz w wyszukiwarkę " styropian podłogowy " i wybierz właściwy. Jeśli pomieszczenie poniżej też należy do ciebie to każdy będzie dobry, jeśli nie to postaw na dobre parametry izolacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.07.2021 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 A jaki dać rodzaj styropianu eps 10 eps 80 ? 80 minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts