krzywyplytek 19.07.2021 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2021 Cześć, Kupiłem dzisiaj w OBI kosę spalinową NAC-BC52V0-2. Mam małą działkę, na której tymczasową rosną chaszcze, cena była dobra, więc się skusiłem. Mam spory problem z odpaleniem kosiarki. Złożyłem ją zgodnie z instrukcją, wlałem mieszankę do zbiornika. Następnie ustawiłem suwak na pozycję 1, drugi suwak na pozycję OFF (do góry, zgodnie z instrukcją). Nacisnąłem kilka razy wystający element w celu dociśnięcia paliwa i ciągnę za rączkę ile sił w tricepsie i nie dzieje się absolutnie nic. Kosiarka nie podejmuje żadnej próby odpalenia. Co zrobiłem źle? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.07.2021 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2021 Jaki suwak na off?Włącznik OnSsanie on Cytat z instrukcji: Sprawdź, czy fajka i świeca zapłonowa są połączone. Przełącz włącznik znajdujący się na prawej rękojeści kierownicy w pozycję „I” (włączone) Rys. 20. Przesuń dźwignię ssania w górne położenie Rys. 21. Kilkakrotnie naciśnij membranę pompki paliwa aż do momentu pojawienia się paliwa w przewodach paliwowych Rys. 22 Jak ciągniesz tricepsem, to nie ma szans na odpalenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzywyplytek 19.07.2021 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2021 Dzięki za odpowiedź. Wydaje mi się, że wszystko ustawiłem zgodnie z instrukcją. Jeśli chodzi o świecę, to ciężko mi się wypowiedzieć, bo nie mam tu żadnego doświadczenia. Wygląda to jak na zdjęciu i nie do końca rozumiem jakby to miało działać w takiej formie, więc być może tu jest problem... Zrobiłem kilka zdjęć i nagrałem filmiki, przesyłam link: https://photos.app.goo.gl/g6sL1Ax4eHWvTAoSA Kosa jest nowa, dzisiaj kupiona, nie wymieniałem żadnych części, po prostu ją złożyłem i próbowałem odpalić. Jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 19.07.2021 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2021 Ja mam naca ale starszy model , chodzi u mnie już z 15 lat z drobnymi naprawami. na filmiku wydaje mi się że za wolno ciągniesz za szarpak ,trzeba mocno i szybko aby zaskoczyła musi mieć obroty , czy to kosa czy piła. Jak świecę wykręcisz to zobaczysz czy jest tam paliwo, i czy nie jest już zalana jak za długo na ssaniu odpalasz. przy okazji sprawdzisz czy jest iskra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts