Jurek71 20.07.2021 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 (edytowane) WitamChciałbym część rur z instalacji CO puścić po zewnętrzne ścianie budynku.Nie ma możliwości założenia ich wewnątrz budynku.Oczywiście te rury były by zaizolowane ,a ściana docieplona styrodur 10…Czy to w ogóle ma sens,Jakie były by straty ciepła w rurach biegnących po zewnątrz.Dziękuję Edytowane 20 Lipca 2021 przez Jurek71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Mi 21.07.2021 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2021 Straty ciepła to najmniejszy problem. Gorzej jak z jakichś względów nie będziesz ogrzewał zimą to istnieje ryzyko zamarznięcia wody w instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek71 21.07.2021 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2021 Budynek .To dom jednorodzinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.07.2021 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2021 Zapewne dwie kondygnacje, dwóch różnych właścicieli a miłość między nimi, jak żyli Paweł i Gaweł. Pytający mieszka na piętrze a kotłownia bedzie/jest w piwnicy, gdyż obecny właściciel parteru zaparł drzwi kołkiem i nie pozwala puścić/wymienić rur na swojej kondygnacji. Klasyka gatunku we Polsce. Coś za mało napisałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.07.2021 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2021 Ha, ha, ha, ha! Właścicielem domku jest babcia/matka/teściowa, na każdej kondygnacji mieszka jedna córka/syn z rodziną i nie odzywa się do tych z drugiej kondygnacji, w sieni mijają się z zamkniętymi oczami bo spojrzenie bazyliszka może zabić. Po moim pokoju rura od centralnego ?????????? Po moim trupie! Taż to Polska! Przecież dom niedawno wysadzony w Sosnowie gm. Resko to było pokłosie sporu o jakiś pasek gruntu, bodajże 500m kw. i to jeszcze z poprzednim właścicielem nieruchomości. Wkurzony sąsiad zapłacił komuś 5000 zeta aby "pomścić jego krzywdę" https://tvn24.pl/pomorze/sosnowo-wybuch-zniszczyl-dom-nowozencow-w-tle-konflikt-sasiedzki-5135999 Cnota miłości bliźniego, ha, ha, ha, ha! Od śmiechu zajadów dostaję. Znam takie sytuacje od podszewki i na pęczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek71 23.07.2021 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2021 Właścicielem domku nie jest babcia/matka/teściowa, To jest dom jednorodzinny jak pisałem,chcę wiedzieć czy pociągnięcie rur z ciepłą wodą po zewnętrznej stronie budynku ma sens,dom jest w trakcie ocieplania więc mogły by być pod styropianem.Dom wewnątrz jest po remoncie,kafelki tynki itd...Dlatego łatwiej by było na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts