Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co myślicie o takim pomyśle na schody?

Recommended Posts

co myślicie o takim pomyśle na schody (betonowe) - chodzi mi o ten zabiegowy podest (80x90) na dole.

https://drive.google.com/file/d/1_7-_UH9tVORzJMIyANPWEQKmW0SLhSVQ/view?usp=sharing

niebieski prostokąt to planowana sofa, wiec będę wchodził na schody ze środka salonu. Bez tego podestu gdyby dwa pierwsze schody były takie jak kolejne (2x27=54), to miałbym ok. pol metra mniej miejsca na sofę, bo musiałbym zostawić jakieś 60-80cm na dojście do początku schodów. Tak to wymyśliłem, ale w sumie nigdzie takiego układu nie widziałem. Tak jak jestem wrogiem schodów zabiegowych, tak na samym dole dwa bym jeszcze przełknął, no bo tak daleko z nich już nie spadnę;-) a to mały domek i każdy centymetr na wagę złota.

ok dzięki, no to w przyszłym tygodniu wylewamy fundament na takie schody.

a propos kominka to faktycznie trzeba będzie do niego fotelem podjechać, żeby się na niego napatrzeć. Przy założeniu, ze oprócz salonu na parterze ma być tez kuchnia, łazienka i mały pokój przy tym metrażu już nie widzę możliwości ten kominek jakoś bardziej wyeksponować. Tutaj jeszcze rzut całego parteru, może cos się Wam rzuci w oczy.

https://drive.google.com/file/d/1woBenaucOoRxzNutt9gXgIHMFsctO0wC/view?usp=sharing

ps. może tego tak wprost nie widać, ale komin do kominka stoi na stropie wyżej.. na parterze jest tylko jego pozycja zaznaczona..

Edytowane przez gryziciel
PS