janmateusz 26.07.2021 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2021 Witam forumowiczów! Mieszkam pod lasem, mamy działkę graniczącą z sosnami. Czy istnieje możliwość wyhodowania jakiś grzybów? Czy ktoś próbował kiedyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.07.2021 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2021 Grzybnią mikoryzową - tylko musisz poczytać jakie drzewa wchodzą w symbio - u mnie w lesie(liściastym) w pierwszym roku nic w kolejnych Dla kogoś kto zbiera grzyby....szok. można być zaskoczonym oczywiście pozytywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 27.07.2021 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Rozsiej grzybnię i będzie. Ja w tym roku miałem trochę smardzów (z zakupionej kory) pośród bylin i innych ozdobnych. Pychota. PS Ja bym je po prostu uprawiał, hodowla to za dużo roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janmateusz 29.07.2021 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Rozsiej grzybnię i będzie. Ja w tym roku miałem trochę smardzów (z zakupionej kory) pośród bylin i innych ozdobnych. Pychota. PS Ja bym je po prostu uprawiał, hodowla to za dużo roboty znalazłem stronę grzybnie.pl która sprzedaje właśnie grzybnie gotową do uprawy zamawiał ktoś stamtąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 29.07.2021 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Sosnowy las powiadasz to może kozia broda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marth23 04.10.2021 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2021 znalazłem stronę grzybnie.pl która sprzedaje właśnie grzybnie gotową do uprawy zamawiał ktoś stamtąd? Ja miałam okazję zamówić grzybnie borowika sosnowego z tej strony. Podsumowując całe doświadczenie - wysyłka szybka, cena w miarę ok, grzybnię zasadziliśmy w tamtym roku późną wiosną pod sosną. Bardzo się trzymałam instrukcji. Jeszcze jest za wcześnie żeby powiedzieć czy coś dało, bo według opisu na stronie 2-3 lata trzeba czekać. Ale kto nie ryzykuje ten nie pije sampana (w moim przypadku - nie je borowików). Ogólnie to jak ktoś ma warunki polecam spróbować, nawet tak z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.10.2021 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2021 W czasie lockdownu miałem pieczarki tak zamówione. Przychodzi pudełko, uchylasz wieczko, wstawiasz do piwnicy, regularnie pryskasz wodą i masz co dwa tygodnie wysyp grzybków. Są też boczniaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts