To_maszom3 28.07.2021 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 Dzień dobry,Dostałem z Polskiej Spółki Gazownictwa uprzejmą prośbę na piśmie o ustanowienie służebności przesyłu przez moją działkę projektowanej sieci gazowej. Z drogą przy mojej działce jest problem z ewentualnym poszerzeniem jej, pisałem o sprawie w innym poście. Naprzeciwko mojej działki są puste pola. Ja będę miał ogrzewanie pompą ciepła i nie mam żadnego interesu w tej sieci, pismo mówi o zajęciu metra szerokości powierzchni i całkowitym prawie do korzystanie z tego. Aktualnie stawiam ogrodzenie, średnio uśmiecha mi się patrzenie jak później będą sobie ryli pod oknami gdy po drugiej stronie są pola.Czy coś mi grozi za brak zgody na tę służebność? Pozdrawiam,Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 28.07.2021 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 W "najgorszym" razie gazownia wystąpi do sądu o ustanowienie służebności na twojej działce. Jeśli po drugiej stronie drogi są puste pola a MPZP lub studium zagospodarowania dla gminy nie przewiduje zabudowy bądź intensywnego zagospodarowania, to mając dobrego adwokata masz duże szanse wybronić się przed ustanowieniem służebności. To jest faza projektowa i decyzje jeszcze nie zapadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts